Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Šveices Federālā tiesa piekritusi iesaldēt Peru futbola izlases kapteiņa Paolo Gvereras diskvalifikāciju, lai viņš varētu piedalīties Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, ziņo ārzemju mediji.

Gverrera Šveices augstākajā tiesā kā pēdējā instancē iesniedza lūgumu iesaldēt viņa diskvalifikāciju, lai 34 gadus vecais futbolists varētu palīdzēt savas valsts izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā, un tiesa šo prasību apmierināja.

CAS izplatītā preses relīzē savukārt norādījusi, ka tai nav iebildumu pret Šveices federālās tiesas lēmumu.

2017. gada rudenī pēc Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles pret Argentīnu dopinga analīzes Gverrero organismā uzrādīja kokaīna pēdas. Futbolistam sākotnēji tika piespriesta diskvalifikācija uz vienu gadu, kas pēc apelācijas FIFA apelācijas komisijā tika saīsināta līdz sešiem mēnešiem, kas būtu beigusies pirms pasaules čempionāta. Maija vidū Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) lēma, ka Gverrero diskvalifikācija pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) pieprasījuma pagarināma līdz 14 mēnešiem, tāpēc sportists laukumā vartu atgriezties vien nākamajā gadā.

Gverrero diskvalifikācijas pagarināšana izsauca plašu ažiotāžu arī futbolistu vidū, un vairāku valstu spēlētāji pauda atbalstu Peru izlases kapteinim, lūdzot FIFA izrādīt iecietību.

Gverrero apgalvoja, ka kokaīns viņa organismā nonācis, dzerot tēju, kuras sastāvā bijušas kokas koka lapas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!