Foto: AP/Scanpix/LETA
Šveices futbola izlase piektdien Krievijas pilsētā Kaļiņingradā piektdien ar rezultātu 2:1 (0:1) Pasaules kausa izcīņas E grupas otrās kārtas spēle pārspēja Serbijas valstsvienību.

Jau spēles piektajā minūtē Serbijas izlase izvirzījās vadībā, kad lielisku sitienu ar galvu pēc precīzas Dušana Tadiča piespēles izdarīja Aleksandars Mitrovičs. Serbijas futbolisti arī pirmā puslaika turpinājumā uzbruka labāk, lai arī mazāk kontrolēja bumbu. Savukārt otrā puslaika sākumā Šveice ātri pārgāja no aizsardzības uzbrukumā, un Džerdena Šakiri sitienu bloķēja Aleksandars Kolarovs. Bumba nonāca pie Granita Džakas, kurš spēcīgi un ļoti precīzi sita to vārtos no tālās distances.

Cīņa turpinājās ļoti līdzvērtīgā cīņā, un abas komandas izspēlēja labus uzbrukumus. Uzvarētājs noskaidrojās pašās spēles beigās, bet Šveice ātrā pretuzbrukumā ar divām ātrām piespēlēm izgājienā pret vārtsargu izvirzīja Šakiri. Lai arī Duško Tošičs izklupienā centās kavēt Šveices uzbrucēju, tomēr Šakiri ar kreiso kāju pārspēja pretinieku vārtsargu un izrāva pirmo uzvaru savai komandai šajā Pasaules kausā.

E grupas kopvērtējumā Brazīlija un Šveice ir vadošajās pozīcijās ar četriem punktiem, bet serbiem ir trīs punkti. Kostarika palikusi bez punktiem un nepretendē uz vietu nākamajā kārtā. Pēdējā spēļu kārtā Brazīlija spēkosies ar Serbiju, bet Šveice ar Kostariku.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1067;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!