Foto: AP/Scanpix/LETA
Adenors Leonārdu Baši jeb Tite neturpinās vadīt Brazīlijas vīriešu futbola izlasi, piektdien paziņoja speciālists.

Jau ziņots, ka 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra favorīte Brazīlija piektdien ceturtdaļfinālā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā zaudēja Horvātijai.

Jau februārī 61 gadu vecais Tite paziņoja, ka pēc finālturnīra neturpinās darbu valstsvienībā, piektdien vēlreiz apstiprinot šo apņemšanos.

"Iepriekš jau teicu, ka ir citi lieliski profesionāļi, kuri var mani aizvietot. 2018.gadā neieguvām Pasaules kausu, bet gribēju nostrādāt pilnu ciklu. Tagad esmu to izdarījis un cikls ir beidzies," teica Tite.

Pēc Brazīlijas izlases izgāšanās 2016.gada "Copa America" turnīrā, kurā tā netika izslēgšanas turnīrā, amatu zaudēja valstsvienības galvenais treneris Dunga, kuru nomainīja Tite.

Arī 2018.gada finālturnīrā brazīlieši nepārvarēja ceturtdaļfinālu, bet gadu vēlāk tika kronēti par "Copa America" čempioniem. Pērn Brazīlija Dienvidamerikas čempionātā ieņēma otro vietu.

Tite savā karjerā lielākoties strādājis Brazīlijā, vadot arī šīs valsts spēcīgākos klubus "Gremio", Belu Orizonti "Atletico Mineiro", "Palmeiras" un Sanpaulu "Corinthians".

Tites vadībā "Corinthians" 2011. un 2015.gadā kļuva par Brazīlijas čempioni un 2012.gadā uzvarēja Dienvidamerikas prestižākajā klubu turnīrā "Copa Libertadores".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!