Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Neimara tehnika ir tas, kas iedvesmo pārējo komandu un uzlabo tās sniegumu, uzskata Brazīlijas futbola izlases galvenais treneris Tite.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā Brazīlijas izlase pirmdien ar 4:1 (4:0) pārspēja Dienvidkorejas valstsvienību, bet Neimars atgriezās sastāvā un guva vienus no četriem vārtiem.

Pēc potītes traumas gūšanas turnīra pirmajā mačā pret Serbiju bija šaubas, vai Neimars varēs izlasei palīdzēt turnīra gaitā, tomēr viņa atgriešanās laukumā bija vairāk kā veiksmīga, uzbrucējam palīdzot pirmajā puslaikā pret dienvidkorejiešiem panākt komfortablo 4:0.

"Viņš ir ļoti tehnisks. Ja spēlētāji laukumā meklē kam piespēlēt, viņi zina kuru meklēt," par Neimaru pēc uzvaras izteicās Tite. "Mums laukumā ir ierocis, kas var visu mainīt."

Neimars asistēja pirmajos vārtos Vinisiusam Žunioram, bet 13.minūtē pats guva vārtus, realizējot 11 metru soda sitienu. Francijas kluba Parīzes "Saint-Germain" spēlētājs kļuva par trešo brazīlieti, kurš guvis vārtus trīs Pasaules kausos (aiz Pelē un Ronaldu).

"Neimara atrašanās laukumā dod komandai papildus spēku un pārliecību," piebilda Tites asistents Sezars Sampaiju. "Arī emocionālo pārliecību."

"Bez savām tehniskajām spējām Neimars arī motivē citus un esam ļoti laimīgi, ka viņš ir atpakaļ ierindā," sacīja treneris. "Šis viņam bija lielisks mačs. Viņš ir atgriezies un gatavs jauniem izaicinājumiem. Ar viņu ierindā varam sasniegt visu savu potenciālu."

Pirmdienas mačā brazīlieši jau pirmajā puslaikā guva četrus vārtus un droši svinēja uzvaru noslēgumā ar 4:1 (4:0). Uzvarētāju labā vārtus guva Vinisiuss Žuniors, Neimars, Rišarlisons un Lukass Paketa, kamēr Dienvidkorejas rindās ar precīzu sitienu izcēlās Sunhu Paiks.

Brazīlija ceturtdaļfinālā stāsies pretī Horvātijai, kas pirmdienas pirmajā mačā pēcspēles sitienu sērijā ar 3:1 uzvarēja Japānu.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievijā, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!