Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Trīs futbola valstsvienībām, kas aizvadītajās desmitgadēs izcīnījušas godalgotas vietas lielajos turnīros, 2022. gada Pasaules kausa izcīņa Katarā izvērtās par pamatīgu pārbaudījumu bez priecīga iznākuma. Beļģijas un Vācijas futbolisti turnīru noslēdza jau pēc trim spēlēm, bet Spānija aizvadīja tikai par vienu spēli vairāk. Katrai no komandām bija savas problēmas, un, kā ierasts, pēc zaudējumiem tās kļūst redzamas visiem.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā Beļģijas izlase ierindojas otrajā vietā, Spānija atrodas septītajā pozīcijā un Vācija – 11. vietā. Daudzi uzskatīja, ka beļģu talantīgajai paaudzei šis Pasaules kauss bija pēdējā iespēja iegūt prestižo trofeju, kas būtu solis uz priekšu pēc 2018. gadā izcīnītās trešās vietas. Savukārt titulētajām Vācijas un Spānijas izlasēm vajadzēja pārtraukt savas neveiksmes un atgriezties cīņā par augstākajām vietām. Spāņi turnīru sāka cerīgi, bet pār beļģiem jau pašā sākumā krita nesaskaņu ēna.

Ļoti neveiksmīgu turnīru aizvadīja arī FIFA rangā 10. vietā esošā Dānija, kas ar vienu punktu grupā palika pēdējā vietā. Eiropas valstsvienībām šis turnīrs bija diezgan sarežģīts, jo laika sagatavoties bija maz.

Beļģijas izlases neveiksmēs bija vainojama toksiskā atmosfēra komandā, Vācijas futbolā esot ilgstošas fundamentālas problēmas, bet Spānijas izlasi neattaisnoja galvenā trenera Luisa Enrikes nepiekāpība, pieturoties pie spēles stila, kas neļāva izveidot vārtu gūšanas momentus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!