Foto: AFP/Scanpix/LETA
2022. gada Pasaules kausa finālturnīrā sestdien, 17. decembrī, "mazajā finālā" bronzas medaļu īpašniekus noskaidros Horvātijas un Marokas futbola izlases. Jau ilgāku laiku tiek diskutēts par bronzas spēles lietderību, tomēr FIFA negrasās mainīt viedokli un "mazais fināls" ir neatņemama finālturnīra sastāvdaļa.

Spēle risināsies "Khalifa International Stadium" arēnā, Dohas priekšpilsētā Rajanā, kas atrodas apmēram deviņus kilometrus no pilsētas centra. Stadionā – pēc jaunākiem datiem -oficiāli ir 45 857 skatītāju vietas, bet, līdzīgi kā citiem stadioniem, turnīra laikā tā ietilpība "negaidīti" ir mainījusies (bija 45 416 vietas). Finālturnīra laikā šis stadions uzņēma astoņas spēles (ieskaitot bronzas finālu).

Abas komandas savā starpā tikās jau priekšsacīkstēs, spēlei noslēdzoties bez vārtu guvumiem. Sestdienas spēlē kāda no komandām tomēr uzvarēs – pamatlaikā, pagarinājumā vai pēcspēles sitienos. Pirms 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra komandas savā starpā bija tikušas vienu reizi – pirms 1996. gada Pasaules kausa finālturnīra Karaļa Hasana II kausa izcīņā komandas pamatlaikā arī nospēlēja neizšķirti 2:2, bet pēcspēles sitienos ar 7:6 uzvarēja Horvātija.

Interesanti, ka arī pirms četriem gadiem Krievijā spēlē par trešo vietu tikās komandas, kas pirms tam bija tikušās priekšsacīkstēs – Anglija un Beļģija.

Spēle sāksies pulksten 17:00 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!