Foto: AFP/Scanpix/LETA

Velsas futbola izlases kapteinis Garets Beils pēc Pasaules kausa neplāno beigt karjeru valstsvienībā, tādējādi velsieti nākamgad varētu redzēt divās spēlēs pret Latviju, vēsta ārvalstu masu mediji.

Velsas izlase otrdien, 29. novembrī, Pasaules kausa B grupas pēdējā spēlē ar 0:3 (0:0) zaudēja Anglijai, neiekļūstot astotdaļfinālā. Beils nospēlēja vien pirmo puslaiku, kura laikā septiņas reizes pieskārās bumbai un pārtraukumā traumas dēļ tika nomainīts.

"Turpināšu tik ilgi, kamēr spēšu un būšu vajadzīgs. Mēs (Velsas izlase) turpinām martā," žurnālistiem sacīja Beils, piebilstot, ka cer tikt izsaukts uz valstvienību 2023. gada martā, kad sāksies Eiropas čempionāta atlase.

"Euro 2024" atlasē Velsas izlase ir D grupā, kurā ir arī Latvija, Turcija, Armēnija un Horvātija. 28. martā Latvijas futbolisti viesosies Velsā, bet velsieši Rīgā spēlēs 11. septembrī.

Par Beila turpmāko spēlēšanu Velsas izlasē ir pārliecināts galvenais treneris Robs Peidžs. "Domāju, ka šī bija pēdējā reize, kad Garetu redzējām Velsas izlases kreklā. Mums martā ir pirmās "Euro 2024" kvalifikācijas spēles un mēs gribam labi iesākt, tāpēc esmu pārliecināts, ka redzēsim viņu atkal Velsas izlases kreklā."

Beils šobrīd spēlē Ziemeļamerikā, pārstāvot Losandželosas klubu LAFC. Līgums viņam ir līdz 2023. gada jūnijam ar iespēju to pagarināt vēl uz 18 mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!