Foto: AFP/Scanpix/LETA
Stāsts atkal ir par Geretu Beilu, pirmdien pēc Velsas futbolistu neizšķirta mačā ar ASV Pasaules kausa (PK) mačā Katarā norādīja Velsas futbola izlases treneris Robs Peidžs.

Velsas visu laiku labākais vārtu guvējs Beils 82.minūtē ar 11 metru soda sitienu nopelnīja savai komandai punktu tās pirmajā Pasaules kausa spēlē kopš 1958.gada.

Jautāts, vai Beils ir grasījies izpildīt soda sitienu, ko pats bija nopelnījis pēc Volkera Zimmermana pārkāpuma, Peidžs telekanālam ITV atbildēja: "Miljons procentu. Viņš nekad nav mūs pievīlis. Atkal tas ir Beila stāsts."

Beils pirmo reizi kopš septembra beigām gāja laukumā, taču Peidžam nebija šaubu par komandas kapteiņa spējām.

"Neatkarīgi no tā, ko viņš dara klubā, viņam izdodas uzvilkt Velsas kreklu un darīt lietas, kas pārsteidz cilvēkus," sacīja Peidžs.

"Ir brīnišķīga sajūta tā sākt turnīru personīgi, taču mēs daudz labprātāk būtu dabūjuši trīs punktus," ITV sacīja Beils.

"Tas bija lielisks komandas sniegums, it īpaši otrajā puslaikā, kad parādījām īsto spēku un apņēmību atgriezties spēlē. Mēs ar to lepojamies. Mums ir, uz ko balstīties un pie kā strādāt," teica izlasē 108.spēli aizvadījušais un 39.vārtus guvušais futbolists.

Velsa piektdien tiksies ar Irānu, bet pēdējā B grupas spēlē 29.novembrī spēkosies ar Angliju.

Spēles sākumā ASV izlasi vadībā bija izvirzījis Timotejs Veā.

ASV treneris Gregs Berhalters atzīmēja, ka Beila panāktais izlīdzinājums bija rūgta tablete, kas bija jānorij viņa komandai.

"Pēc spēles, ieejot ģērbtuvē, varēja redzēt kolektīvu vilšanos. Neizskatījās, ka komanda aizvada savu pirmo Pasaules kausu," sacīja Berhalters.

Otrā B grupas mačā pirmdien Anglija ar 6:2 sagrāva Irānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!