Foto: Publicitātes foto
Šo sestdien, 28. septembrī, sporta centrā "Kleisti" notiks Latvijas siltasiņu šķirnes zirgu skate "Rudens Pērle 2019".

Skates organizatora "Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācija" pārstāve Aija Luse norāda: "Pasākuma ideja ir turpināt veidot Latvijas zirgu šķirnes pievienoto vērtību, parādot audzētāju darba augļus jaunā kvalitātē - nākamajā attīstības līmenī."

Pasākuma laikā būs iespēja redzēt labākos 3 un 4 gadīgos zirgus, audzēšanas tendences, satikt zirgu audzētājus un īpašniekus. To visu varēs vērot arī tiešraidē un jau šobrīd ir pieejams skates dalībnieku elektroniskais katalogs.

Skatē būs iespēja ne vien parādīt audzētāju darba rezultātus, bet arī apskatīt citu audzētāju paveikto, salīdzināt dažādu vaislinieku pēcnācējus un saņemt ekspertu konsultācijas.

"Nenovērtējama nozīme ir organizācijas rīkotajiem pasākumiem, izceļot zirgu audzētāju veikumu un īstenotā ciltsdarba augļus. Zirga vērtību veido ne tikai izcelsme un izaudzēšana līdz noteiktam vecumam, bet arī ieguldītais darbs – zirga sagatavošana, kādai konkrētai jāšanas sporta disciplīnai un šīs vērtības prezentēšana skatēs un sacensībās," norāda A. Luse.

Uz gada lielāko zirgu audzētāju pasākumu tiks vesti labākie zirgi, kuri objektīvi sacentīsies savā starpā par gada čempiona titulu savā klasē, kā arī cīnīsies par 2019. gada labākā jaunzirga visās klasēs nosaukumu.

Šogad pasākums ir īpaši pieprasīts no audzētāju puses, jo pagājušā gada skate, tās augstais līmenis, ļāva saprast šāda pasākuma nozīmīgumu. Iekļūšana apstiprināto dalībnieku sarakstā un dalība ir kļuvusi prestiža, kā arī nosaukums ir kļuvis par kvalitātes zīmi.

Latvijas šķirnes zirgu skate "Rudens Pērle 2019" notiks šī gada 28. septembrī sporta centrā "Kleisti" no plkst. 11.00.

Piesakieties pasākumam šeit: Facebook

Sekojiet informācijai www.lszaa.lv, www.lielceri.lv un www.ljf.lv, kā arī https://www.facebook.com/LatvianWBhorse/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!