Foto: Publicitātes foto
Šoruden, 19. septembrī, Liepājas stadionā "Daugava" tiks dots starts ceturtajam Latvijas šī gada popularitāti ieguvušajam piedzīvojumu un šķēršļu pasākumam – "Drosmes skrējiens", kurā 7 un 14 kilometru garajās pludmalē/pilsētvidē ierīkotajās šķēršļu trasēs izaicinājumu alkstošie varēs pārbaudīt savas fiziskās un mentālās spējas. "Drosmes skrējiens" ir tautas piedzīvojumu un šķēršļu skrējiens, kas aicina dažādu sagatavotības līmeņu dalībniekus pārbaudīt savas fiziskās un mentālās spējas kādā no divām trasēm – 7 vai 14 km. "Drosmes skrējiens" kā sporta pasākums norisinās no 2016. gada, ikreiz pulcējot gan jaunus, gan vecus, gan profesionālus sportistus, gan sporta entuziastus, radot pozitīvu un emocijām bagātu sporta atmosfēru.

Neskatoties uz Covid-19 pasaules apstāšanās sekām, skrējiens notiek, kā plānots un, ļaujot spēcīgākajiem atlētiem no visām Baltijas valstīm krāt sērijas kopvērtējuma punktus, vairāk nekā tūkstotis dalībnieku šosezon tos krājuši Pļaviņās, Rīgas Brīvdabas muzejā un Ikšķilē. Noslēguma posmā Liepājā gaidāma cīņa par "Drosmes skrējiena" 2020. gada sezonas kopvērtējuma uzvarētājiem. Liepājas posms noris ar Liepājas pilsētas atbalstu.

Katru posmu organizatori veido atšķirīgāku, izvēloties gan pilsētvidi, gan mežonīgāku vidi ar kalniem, ūdeņiem, gan ar apskates objektiem – muzeju, dabas parku teritorijas. Liepājā drosmīgākos pārbaudīs pludmales posms. Sacensības neierastā vidē ar dažādiem šķēršļiem katru reizi pārbauda dalībnieku izturību, spēku, veiklību, ļaujot pārliecināties, ka viss ir iespējams, tikai ir jāizkāpj no savas komforta zonas.

Liepājas posmā papildus dabiskajiem šķēršļiem – kāpām, jūrai, ūdens kanāliem un citiem dabas veidojumiem – trase tiks papildināta ar mākslīgi veidotajiem, lai pārbaudītu dalībnieku izveicību, pārvarot koka barjeru sienas, virvju tīklus, dzeloņstieples, auto riepas, ledainus ūdens baseinus utt. Trasi interesantāku padarīs arī dažādi citi distances uzdevumi – smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana, traktora riepu velšana un arī pa kādam citam pārsteigumam.

Sacensībās var piedalīties jebkura pilngadību sasniegusi persona. Dalībnieki aicināti pieteikties sacensībām sieviešu, vīriešu un komandu klasēs. Komandas var būt vīriešu, sieviešu, kā arī jauktos sastāvos. Komanda ir 4-6 cilvēku grupa. Neatkarīgi no pārstāvētās klases, distanci komanda veic kopā un pilnā sastāvā. Par komandas finiša laiku tiks uzskatīts pēdējā biedra finiša laiks. Ņemt dalību sacensībās no 14 gadu vecuma var tikai ar vecāku vai aizbildņa rakstisku atļauju, bet vēl jaunāki var doties trasē tikai vecāku vai aizbildņu pavadībā.

Dalībnieki, kuri piedalījušies citos "Drosmes skrējiena" posmos atzinīgi novērtē sacensības un to sniegto pozitīvo enerģiju. Šogad liels dalībnieku skaits ierodas no Lietuvas un pozitīvi novērtē šķēršļu sacensību augsto līmeni un atgriežas atkal un atkal arvien kuplākā skaitā, kur spēcīgākie lietuviešu atlēti plecu pie pleca cīnās par līderu pozīcijām ar latviešu spēcīgākajiem šķēršļu skriešanas atlētiem. "Sacensības mums dod iespēju saliedēt komandu, vairāk sadraudzēties savā starpā, kā arī veicināt sportisko garu un kustīgu dzīvesveidu mūsu aizņemtajā ikdienā. Kolēģi finišē ar grandiozu smaidu, dzīvespriecīgu enerģiju un sajūsmu. Šis bija foršākais sporta pasākums šogad," , "Vienreiz pamēģināju un āķis lūpā, un ar sajūsmu gaidu katru nākamo posmu!" atstāsta Drosmes skrējiena posma dalībnieki. Trasē dodas ne tikai profesionāli sportisti, bet uzņēmumu komandas, draugu komandas un arī ģimenes ar bērniem, vārdus – nevaru, negribu, nespēju, atstājot aiz durvīm, un iegūstot super pozitīvas emocijas, smaidus un enerģiju ilgam laikam.

Katrs finišējušais saņem piemiņas medaļu, trasē un finišā pieejams dzeramais SIA "Ķekavas Avots" punkts. Godalgotajām vietām balvas no sadarbības partneriem ("Maxima" veikalu tīkls, "Gerber", LYL, "Grauda spēks", "Blackroll", "Pasta Zara", "Pica Lulu", "Gold Collagen", "Tērvetes alus", "iFood")

Detalizētāku informāciju un fotogrāfijas var atrast mājaslapā www.drosmesskrejiens.lv un sociālos kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!