Foto: Publicitātes foto

Vairs nav daudz atlicis līdz tam, ko autosporta cienītāji gaidīja jau sen — 23. maijā F1 zvaigznes atgriezīsies visslavenākajās, viskrāšņākajās un visprestižākajās Pirmās formulas sacīkstēs, kad pēc gada pārtraukuma sāksies Monako "Grand Prix" izcīņa. Pirmo formulu var noskatīties tikai un vienīgi platformā "Viaplay". Reģistrējieties ŠEIT!

Monako droši vien ir slavenākā F1 trase. Tur uz goda pjedestāla ir kāpušas lielākās zvaigznes šo sacīkšu vēsturē, un tajās sapņo uzvarēt visi, kas brauc pa trasi. Monako šaurā un līkumainā trase ir F1 pilotu meistarības pārbaudījums un viena no nedaudzajām, kur "Mercedes" pēdējos gados nav guvis panākumus. Šogad komandai ir arī garantēta spēkošanās ar "Red Bull" ar Maksu Ferstapenu priekšgalā, kurš aizvada grūtu un aizraujošu cīņu ar Luisu Hamiltonu par pasaules čempiona titulu. Pirmo formulu var noskatīties tikai un vienīgi platformā "Viaplay".

Kad Pirmās formulas piloti sēžas pie stūres Monako "Grand Prix" izcīņā, tāpat ir garantēta spraiga sacensība autosporta visaugstākajā klasē. F1 īsākajā trasē apdzīšana gandrīz nav iespējama, ņemot vērā trases šaurumu, tāpēc kļūdīties nedrīkst un katrā aplī ir īsa apstāšanās. 1950. gadā vēsturiskās sacensības tika iekļautas modernā "Formulas 1" pasaules čempionāta pirmā gada kalendārā, un kopš 1955. gada tās notiek gandrīz katru gadu bez pārtraukuma. Gadu gaitā trase ir vairākkārt mainīta, bet joprojām saglabā 1929. gada pamata konfigurāciju.

"Domāju, ka Monako GP tik atšķirīgu padara tā vēsturiskā nozīme ne tikai F1 vēsturē, bet autosportā kopumā. Šī trase nelīdzinās nevienai citai, ļoti šaura un ļoti īpatnēja, nebūt nav piemērotākā sacīkstēm, bet tikai ar leģendāru nozīmi. Monako ir vieta, kas noteikti asociējas ar autosportu, tā vienmēr ir bijis un vienmēr būs, un es domāju, ka tas padara Monako GP tik īpašu. Es domāju, ka šosezon sacīkstēs uzvarēs Luiss Hamiltons, jo viņa pieredze šajā ļoti specifiskajā trasē gūs virsroku. Turklāt šajā trasē parasti sacensībā uzvar tas, kurš ieņem līderpozīciju startā, un pašlaik Hamiltons ir pārliecinoši labākais kvalifikācijā," stāsta platformas "Viaplay" Pirmās formulas komentētājs Latvijā Gustavs Šķenders.

2020. gadā Monako "Grand Prix" izcīņa tika atcelta koronavīrusa pandēmijas dēļ. Pirmo reizi kopš 1954. gada sacensības nenotika, bet tagad vēsturiskās sacīkstes atgriežas un svētdien, 23. maijā, norisināsies vairāk nekā 78 apļos Monako 3,337 kilometrus garajā ielu trasē Montekarlo. Visu noskatieties "Viaplay"! Reģistrējieties ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!