Foto: F64

Latviešu speciālista Arta Ābola trenētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Toljati "Lada" pastiprinājusi sastāvu ar labi zināmajiem uzbrucējiem Jirži Novotniju un Kārteru Eštonu, kā arī nolīgusi vārtsargu Aleksandru Lazušinu, vēsta klubs.

Pašlaik 33 gadus vecais Novotnijs, kurš 2013. gadā pasaules čempionātā bija Čehijas izlases kapteinis, iepriekšējo sezonu pavadīja Čeļabinskas "Traktor" komandā, kopumā 27 mačos atzīmējoties ar četriem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Savulaik uzbrucējs aizvadīja arī teju 200 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Savukārt jau kopš 2009.gada viņš spēlē KHL, kur pārstāvējis arī Mitišču "Atlant", Astanas "Baris", Prāgas "Lev" un Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas.

Tikmēr 26 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Eštons nopirkts no Pētera Skudras trenētās Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur spēlētājs pavadīja iepriekšējās divas sezonas. Nupat aizvadītajā sezonā Kanādas hokejists kopumā 64 mačos atzīmējās ar 18 vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Pirms tam Eštons spēlēja Ziemeļamerikā, aizvadot 54 spēles arī NHL.

Tāpat "Lada" papildinājusi sastāvu ar 29 veco krievu vārtsargu Lazušinu, kurš iepriekšējās četras sezonas pavadīja latvieša Mārtiņa Karsuma pārstāvētajā Maskavas "Dinamo". Aizvadītajā sezonā viņš 23 mačos vidēji ielaida 2,18 ripas un atvairīja 92% pretinieku metienu.

Iepriekšējās divas sezonas "Lada" komandu pārstāvēja pieredzējušais latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš gan šobrīd ir bez līguma.

"Lada" iepriekšējā sezonā ierindojās Austrumu konferences kopvērtējuma 14.vietā, Gagarina kausa izcīņai nekvalificējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!