Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu speciālista Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" vienība otrdien piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačos, kamēr latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis kārtējo reizi palika ārpus pieteikuma.

"Lada" otrdien savā laukumā ar 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) piekāpās Maskavas "Spartak" hokejistiem.

Zīmīgi, ka šī ir ne tikai "Lada" vienības ceturtā neveiksme pēc kārtas, bet arī ceturtā reize, kad ārpus komandas pieteikuma palika Masaļskis.

Viesu komanda pirmās trešdaļas izskaņā trīs minūšu laikā guva divus vārtus, izvirzoties vadībā ar 2:0. Lai arī otrā perioda vidū "Lada" rindās spēlējošais Aleksandrs Bumagins vienus vārtus atguva, panākt neizšķirtu mājiniekiem neizdevās, līdz ar to tika ciesta kārtējā neveiksme KHL mačos.

Pirms tam "Lada" aizvadīja četru spēļu izbraukumu, kurā pēdējās trīs spēlēs cieta zaudējumus. Turpinājumā "Lada" hokejistus sagaida vēl viena mājas spēle, kurā tie tiksies ar pašreizējo čempioni Sanktpēterburgas SKA, bet jau svētdien aizvadīs maču Rīgā, kurā spēkosies ar vietējo Latvijas komandu "Dinamo".

Austrumu konferencē līdere ar 64 punktiem 34 spēlēs ir Novosibirskas "Sibirj" komanda, kas tagad jau par astoņiem punktiem apsteidz tuvākās sekotājas Omskas "Avangard" un Magņitogorskas "Metallurg". Tikmēr "Lada" ar 40 punktiem 34 mačos ieņem 12.pozīciju.

Savukārt Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 69 punktiem 34 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība, kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Savukārt Latvijas vienībai Rīgas "Dinamo" ir 38 punkti 32 spēlēs, kas dod pēdējo, 14.vietu, par desmit punktiem atpaliekot no pirmā astotnieka, ko noslēdz rīdzinieku nākamā pretiniece "Soči". Sestdien "Soči", kuras spēlētāji jau aptuveni trīs mēnešus nav saņēmuši algu, izlaida trīs vārtu pārsvaru un ar 5:6 pagarinājumā piekāpās Horvātijas komandai Zagrebas "Medveščak". Spēle ar Rīgas "Dinamo" paredzēta otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!