Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret Novosibirskas "Sibirj" vienību nodemonstrējusi uzteicamu pašatdevi, uzskata rīdzinieku galvenā trenera amata pienākumu izpildītājs Artis Ābols.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" KHL regulārās sezonas pēdējā izbraukuma mačā trešdien ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) zaudēja Artūra Kuldas pārstāvētajai "Sibirj" vienībai, piedzīvojot jau septīto neveiksmi pēc kārtas.

"Skaidrs, ka mums vieglu spēļu nav, savukārt "Sibirj" divreiz pēc kārtas savā laukumā bija zaudējuši. Līdz ar to bija skaidrs, ka mājiniekiem ar noskaņošanos problēmu nebūs, jo arī viņiem punkti ir nepieciešami," Ābola teikto citē "Sibirj" kluba Preses dienests. "Mūsu puišiem ar pašatdevi viss bija kārtībā, bet savus momentus realizēt nespējām. "Sibirj" aizsardzībā darbojās ļoti cieši un agresīvi."

Latvijas komandas treneri šim mačam nebija pieteikuši Gunti Galviņu un Aleksandru Žirū. Savukārt vārtu drošība pirmo reizi karjerā jau no pirmajām mača minūtēm tika uzticēta gados jaunajam Kristeram Gudļevskim.

"Žirū mūs neapmierināja ar savu sniegumu aizsardzībā, bet Galviņš - ar attieksmi," sastāva izvēli komentēja Ābols. "Par Gudļevski un viņa pirmo spēli man ir prieks. Par to, ka šajā mačā viņš stāvēs vārtos, pateicu viņam vēl pirms izlidošanas no Rīgas."

Ābols nemācēja teikt, vai komanda jau tiek gatavota nākamajai sezonai, jo viņam pašam pavasarī beidzas līgums ar klubu. Savukārt dalībai Cerību kausā komanda pašlaik aktīvi gatavojas.

"Spēlējam diezgan neslikti, radot ļoti daudz vārtu gūšanas iespēju. Tomēr arī mums realizācija klibo," izteicies "Sibirj" galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs. "Lieliski, ka spējām uzvarēt pēdējā sezonas mājas spēlē. Iepriekšējos divos mačos sanākušos līdzjutējus nespējām iepriecināt."

Noslēdzošās trīs KHL regulārā čempionāta spēles Rīgas klubs aizvadīs savā laukumā. Tas notiks jau pēc starptautisko spēļu pārtraukuma, kad "Dinamo" spēkosies ar Prāgas "Lev", Maskavas CSKA un Bratislavas "Slovan".

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 49 spēlēs joprojām atrodas pēdējā, 14.vietā.

Kā zināms, tās komandas, kuras neiekļūs 16 Gagarina kausa dalībnieču vidū, sezonu turpinās ar dalību Cerību kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!