Foto: F64

Jau otrajā mačā pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" aizvadījusi sekmīgi tikai pirmo trešdaļu, tomēr, pateicoties veiksmei, šoreiz izdevies uzvarēt, uzskata vienības galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, piektdien notikušajā regulārā čempionāta mačā rīdzinieki ļoti sīvā cīņā ar rezultātu 2:1 savā laukumā pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

"Pie mums atkal atbrauca nikni un dusmīgi pretinieki, kas bija zaudējuši iepriekšējos divos mačos. Tāpēc spēle izvērtās nervoza," stāstīja Ābols. "Tāpat kā iepriekšējā mačā, nospēlējām labas pirmās 20 minūtes, bet vēlāk aizmirsām visas iestrādnes."

"Varam pateikties [vārtsargam Mīkaelam] Telkvistam, kurš mūs izglāba un palīdzēja tikt pie trim punktiem," teica Ābols. "Arī nākamā spēle būs pret pretinieku, kurš pie mums ieradīsies ļoti saniknots. It kā spēļu vēl ir ļoti daudz, taču punkti jau tagad vajadzīgi visiem."

Gan Ābols, gan arī "Ņeftehimik" galvenais treneris Vladimirs Krikunovs īpaši izcēla epizodi trešajā trešdaļā, kad Telkvists fantastiskā lēcienā ar nūju izglāba rīdziniekus no vārtu zaudēšanas.

"Pēc diviem zaudējumiem ļoti vēlējāmies uzvarēt. Puiši cīnījās, tomēr neizmantoja savas iespējas vairākumos," atzina Krikunovs. "Neesmu apmierināts ar uzbrucējiem, jo ar vieniem vārtiem trijās spēlēs uzvarēt nav iespējams."

Mājas spēļu sērija noslēgsies svētdien, kad Rīgas "Dinamo" spēkosies ar Magņitogorskas "Metallurg". Savukārt pēc tam Rīgas "Dinamo" gaida izbraukuma mači Bratislavā un Prāgā.

Pēc izcīnītā panākuma Rīgas "Dinamo" ar 27 punktiem 15 spēlēs atguva ceturto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā. Tikmēr "Ņeftehimik" hokejisti, kas tagad zaudējuši trijos mačos pēc kārtas, ar 14 spēlēs izcīnītiem 19 punktiem Austrumu konferencē ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!