Foto: LETA

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji Kontinentālās hokeja līgas (KHL) zaudējumā pret Artūra Kuldas pārstāvēto Ufas "Salavat Julajev" pelnījuši pārāk daudz noraidījumu, turklāt iespaidu atstāja arī Oskara Cibuļska gūtā trauma pirmajā periodā, pēc spēles atklāja rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" trešdien uzsāka mājas spēļu sēriju, kuras pirmajā mačā ar 2:5 (1:1, 1:3, 0:1) atzina "Salavat Julajev" pārākumu.

"To varēja gaidīt, bet spēle mums bija grūta fiziskā ziņā, vienalga kāds pretinieks nāk pretī," pauda Ābols. "Protams, var teikt, izšķirošais moments bija otrajā trešdaļā, kad neieskaitīja vārtus, bet jau nākamajā maiņā Ufas hokejisti mums uzreiz iemeta."

"Noraidījumu bija pārāk daudz, spēli ietekmēja arī Cibuļska trauma," sacīja Ābols, kurš izteicās, ka lielāka skaidrība ap aizsarga traumu būs ceturtdien. Uzbrucējam esot konstatēts ceļgala savainojums.

"Tiesnešus kritizēt aizliegts, bet kad tiesā viens no tiem, kurš bija arī šodien, mums nekas labs nekad nav bijis," komentēja Ābols.

Tikmēr viesu treneris Vladimirs Jurzinovs jaunākais atzina, ka spēli ar Rīgas "Dinamo" Ufas klubs esot ļoti gaidījis.

"Rīgas vienība mājās spēlē ļoti labi, tāpēc gatavojāmies nopietni. Priecē, ka manis trenētā komanda spēja nospēlēt visus trīs periodus vienā līmenī, tāpēc gribu uzteikt visu komandu," teica Jurzinovs, kurš labus vārdus veltīja arī Kuldam.

"Viņš ir ļoti labs aizsargs un viņš attaisno mūsu cerības, par viņu bija loti labas atsauksmes, spējīgs aizsargs, tāpēc arī viņam ir daudz spēles laika," izteicās "Salavat Julajev" treneris.

Kā zināms, Kulda "Salavat Julajev" sastāvu papildināja aizvadītajā nedēļā.

Rīgas "Dinamo" šobrīd ar izcīnītiem 24 punktiem 14 spēlēs saglabājuši Rietumu konferences kopvērtējuma ceturto vietu..

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!