Foto: LETA

Tā kā pret līgas līderi uz daudz vārtu guvumiem nevar cerēt, izredzes uz uzvaru pret Maskavas CSKA komandu Rīgas "Dinamo" hokejistiem zudušas jau pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem, uzskata Latvijas vienības galvenais treneris Artis Ābols.

Kā zināms, otrdien notikušajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Rīgas "Dinamo" cieta neveiksmi ar rezultātu 0:3.

"Mums pietrūka jaudas. CSKA ir agresīva komanda, kas zina kādu hokeju spēlē. Mūsu uzdevums bija neļaut viņiem spēlēt ātri," pēc dueļa secināja Ābols. "Epizodiski tas izdevās, tomēr pirmos vārtus ielaidām daļēji pretuzbrukumā, netiekot galā ar situāciju. Otrajos vārtos pietrūka pacietības un ielaidām pretuzbrukumā."

"Skaidrs, kad spēlē ar favorītu, daudz momentu nebūs. Pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem cerība, ka varam aizķerties, pagaisa," stāstīja treneris. "Trešajā periodā armijnieki iemeta vēl. Centāmies, tomēr pietrūka jaudas."

"Šis bija ļoti smags mačs. Trešajā periodā spēlējām kā plānojuši, bet pirmie divi ritēja smagi. "Dinamo" pildīja savu plānu, tomēr puiši pacietīgi tika galā," uzskata CSKA galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs, uzslavējot arī vārtsargu Staņislavu Gaļimovu.

Kā stāstīja Kvartaļnovs, Stefāns da Kosta, Jevgēņijs Artjuhins un Nikolajs Prohorkins šo cīņu izlaida slimības dēļ, bet turnīra rezultatīvākais spēlētājs Aleksandrs Radulovs traumas dēļ nevarēs piedalīties arī nākamajā mačā, kurā CSKA spēkosies ar līgas vicelīderi Sanktpēterburgas SKA.

"Mums ir garš rezervistu soliņš un sekmīgi spēlējam arī bez vadošajiem hokejistiem. Spēlējam neslikti, bet problēma ir, ka maz gūstam vārtus. Sen nebijām iemetuši trīs ripas," uzskata treneris.

Izbraukuma sērijas noslēgumā "Dinamo" ceturtdien tiksies ar tiešo konkurenti kopvērtējumā Čerepovecas "Severstaļ". Pēc tam komandai sekos piecas spēles savā laukumā, bet noslēdzošie pieci regulārā čempionāta mači jau būs izbraukumā.

Ar 47 spēlēs izcīnītiem 111 punktiem CSKA atrodas Rietumu konferences un visas līgas kopvērtējuma priekšgalā, bet Rīgas "Dinamo" komanda ar 62 punktiem 49 mačos saglabājusi desmito pozīciju, bet nu jau par diviem punktiem atpaliek no izslēgšanas spēļu zonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!