Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" pret Cerību kausu šogad attiekusies ļoti nopietni, tomēr vienības galvenais treneris Artis Ābols cer, ka viņam vairs nekad tajā nebūs jāpiedalās.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

"Sākumā šim turnīram bija nesaprotams statuss, tomēr mēs pret to attiecāmies ļoti nopietni," Ābols izteicies intervijā portālam "Sportbox.ru". "Mums tika uzstādīts uzdevums uzvarēt Cerību kausā, ko arī izpildījām. Iespējams, kāds teiks, ka tur nav ko lepoties, tomēr kaunēties arī nav par ko."

"Tiesa, vairs es šajā turnīrā nevēlos spēlēt," uzsvēra Ābols, kurš pagājušajā sezonā bija Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpildītājs, bet tagad apstiprināts galvenā trenera amatā.

"Domāju, ka kluba vadībai noslēdzošo lēmumu palīdzēja pieņemt uzvara Cerību kausā," Ābols izteicies par savu statusu. "[Kļūstot par galveno treneri] vienu dienu saproti, ka viss atkarīgs tieši no tevis. Kamēr neesi kļuvis par galveno treneri, vari tikai minēt par riskiem un sasprindzinājumu."

Runājot par Raita Ivanāna nepaturēšanu komandā, Ābols atgādināja, ka sportistam nebija tā labākā statistika, bet Gunta Galviņa aizmainīšanu uz Hantimansijskas "Jugra" komandu, treneris raksturoja kā "nepieciešamību uz pārmaiņām ģimenē".

Kā ziņots, nākamā KHL sezona 4.septembrī sāksies ar maču pret iepriekšējās sezonas finālistēm, kas šoreiz ir Maskavas "Dinamo" un Čeļabinskas "Traktor", bet dienu vēlāk turnīrā iesaistīsies vēl sešas vienības, kuru vidū būs arī rīdzinieki, kas pirmajā mačā tiksies ar Minskas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!