Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols pēc uzvaras ceturtdien pārbaudes spēlē pauda gandarījumu par komandas spēles snieguma uzlabošanu pēc neveiksmīgā mača sākuma, vēsta "Dinamo" mājaslapa internetā.

Jau ziņojām, ka ceturtdien Piņķos savā otrajā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas Rīgas "Dinamo" ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) uzvarēja "Ņeftjaņņik".

"Šodien izgājām nedaudz negatavi. Pretinieki sāka ļoti aktīvi un agresīvi. Es cienu to, ka komanda spēja uzlabot sniegumu, visnotaļ saturīga un beigu beigās arī uzvarējām," pēc uzvaras teica Ābols.

"Dinamo" rindās laukumā arī devās Marsels Haščaks, kurš pievienojies uz pārbaudes laiku. "Haščaks atstāja labu iespadu. Uz ledus viņš nav bijis daudz. Cik man zināms, viņa vecais klubs bija uz viņu apvainojies, jo Haščaks ar viņiem nepagarināja līgumu. Pirms viņš atbrauca uz Rīgu, uz ledus ir bijis tikai pāris reizes. Pirmajai spēlei viņš atstāja labu iespaidu. Pēc vienas spēles kaut ko vairāk ir grūti teikt. Viņš brauks ar mums uz Prāgu."

"Trijnieku un pāru meklēšana ir apzināta. Sezonas laikā gan notiks arī neapzināti, jo kādam ir savainojums, kādam kaut kas jāpamaina un beigās skaties, ka baigi labi iet. Mēs esam meklējumos un eksperimentos. Tādu, nosacīto robežu esam nolikuši līdz pēdējai spēlei Prāgā. Tagad mēs varam eksperimentēt un, teorētiski, tikt skaidrībā līdz pēdējai spēlei. Katrā ziņā, Rīgā, Dzelzceļa kausā mums būs jāspēlē tādos virknējumos, kādos domājam sākt KHL regulāro čempionātu," savus plānus treniņspēlēs atklāj Ābols. "Mēs zinājām, ka Liepājā ir labi spēlētāji, bet dziļākas informācijas mums nebija. Šobrīd treneru korpusā ir Ģirts Ankipāns, kurš iepriekšējā sezonā Liepājā pavadīja zināmu laiku. Viņš uzreiz teica, ka tur ir čaļi, kuri ir jāņem. Nav garantijas, ka viņi varētu spēlēt tādā līmenī, bet skaidrs ir tas, k viņi kā minimums būs reāli konkurenti vietējiem spēlētājiem, un Kuzmenkovs ir viens no viņiem."

"Cik mēs esam veiksmīgi savā aizsardzības zonā, vidus un uzbrukuma zonā parādīs nākamā nedēļa, ne tikai tāpēc, ka būs spēcīgāki pretinieki, bet tāpēc, ka tomēr Piņķos ir mazāks laukums. Uz lielajiem laukumiem var parādītis kaut kādi "caurumi"," piebilda Ābols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!