Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šīs sezonas turpinājumā iespējama vēl kāda kapteiņa nomaiņa Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" rindās, izteicies vienības galvenā trenera pienākumu veicējs Artis Ābols.

Kā ziņots, "Dinamo" pirmajā regulārā čempionāta mačā pēc decembra pauzes trešdien savā laukumā ar rezultātu 2:3 (2:0, 0:1, 0:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja Astanas "Baris" komandai no Kazahstānas. Pirms šīs spēles par jauno "Dinamo" komandas kapteini tika iecelts Mārtiņš Karsums, kurš šo pienākumu veikšanā nomainījis Gunti Galviņu.

"Šāda izvēle izdarīta, lai Galviņam nebūtu vienam uz saviem pleciem jāiznes lielā kapteiņa pienākumu nasta. Komandā tomēr vairs nav tik harizmātiska līdera, kāds bija Sandis Ozoliņš," pēc cīņas preses konferencē pauda Ābols. "Tāpēc nav izslēgts, ka sezonas gaitā veiksim vēl kādu kapteiņa nomaiņu."

Komentējot spēles gaitu, Ābols izcēla, ka situācijā, kad vienība ir tik tuvu trim iegūtiem punktiem, ir grūti samierināties vien ar viena punkta izcīnīšanu.

"Pirmajā trešdaļā spēlējām labi, bet otrajā trešdaļā iniciatīva jau piederēja viesiem. Trešajā viss bija kārtībā līdz noraidījumam, kad sākām pieļaut kļūdas. Savukārt pagarinājumā jau bijām vispār apstājušies," izcēla Ābols, gan nemākot paskaidrot, kāpēc pagarinājumā komanda spēlējusi tik vāji. "Tā vienkārši notika."

Tāpat Ābols paslavēja Miku Indraši par vietas izkarošanu atpakaļ pirmajā uzbrucēju maiņā, uzsverot, ka izlašu pārtraukuma laikā viņš ir labi pastrādājis. "Gribētos, lai viņš būtu nospēlējis labāk, taču hokejista pirmajā KHL aizvadītajā gadā nevar no viņa prasīt visu."


"Spēli uzsākām ļoti smagnēji. Bija grūti no šīs situācijas izkļūt, tāpēc mani puiši ir malači. Mums šī bija svarīga uzvara gan kopējā turnīra skatījumā, gan psiholoģiski," izteicās "Baris" komandas galvenais treneris Vladimirs Krikunovs, kurš smagnējo mača sākumu skaidroja ar decembra pārtraukumā aizvadītajiem smagajiem fiziskajiem treniņiem.

Abām komandām šī spēle bija pirmā pēc decembra pārtraukuma.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 33 punktiem 35 spēlēs atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā, no "play-off" zonas joprojām atpaliekot par 14 punktiem.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!