Foto: F64

Ja Kontinentālās hokeja līgas vadība (KHL) izlēmusi rīkot Cerības kausa turnīru izslēgšanas spēlēs neiekļuvušajām vienībām, tad Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētājiem jācenšas uzvarēt katrā mačā, pēc turnīra kvalifikācijas kārtas pirmās spēles sacīja rīdzinieku galvenā trenera amata vietas izpildītājs Artis Ābols.

Kā zināms, "Dinamo" ceturtdien pirmajā Cerības kausa izcīņas kvalifikācijas kārtas spēlē ar rezultātu 4:1 savā laukumā uzvarēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu.

Pēc spēles Rīgas kluba treneris Ābols atzina, ka maču komanda iesāka slikti taču spēja saņemties un uzlabot sniegumu.

"Spēli iesākām vāji. Prieks, ka turpinājumā spējām saņemties un uzvarēt. Sērijas kopējā rezultātā gan tas neko daudz neizšķir," sacīja Ābols. "Ja reiz KHL vadība ir nolēmusi rīkot šādu turnīru, tad mums tajā jāspēlē un jāmēģina uzvarēt katrā cīņā. Kā reiz teica Krievijas izlase uzbrucējs Pāvels Dacjuks - "ja spēlētājiem saka, ka jāspēlē, tad viņi spēlē"."

Tikmēr viesu vienības galvenais treneris Vjačeslavs Rjanovs pauda viedokli, ka maču izšķīra viesu vienības spēlētāju noraidījumi otrajā trešdaļā.

"Maču neuzsākām slikti, taču otrajā trešdaļā sekoja daudz noraidījumu. Pēc manām domām, tieši tas arī izšķīra spēles iznākumu. Zaudējām spēles disciplīnu, un rezultāts ir atbilstošs," sacīja Rjanovs.

Šī "Dinamo" vienībai bija pirmā uzvara Cerības kausa izcīņā., kā arī jau trešais panākums pēc kārtas.

Cerību kausa kvalifikācijas kārtā uzvarētājs netiek noteikts divu spēļu summā, bet uzvarēs komanda, kurai būs labāka bilance - divas uzvaras vai viena uzvara un viens neizšķirts. Ja katrā no spēlēm uzvarēs sava komanda, pēc otrā mača risināsies desmit minūšu pagarinājums līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem.

Kā zināms, Rīgas klubs KHL regulārā čempionāta noslēgumā ierindojās pēdējā, 14.vietā Rietumu konferencē, kas nozīmēja tālāku sezonas turpinājumu vien janvārī izveidotajā Cerības kausa izcīņā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!