Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa izcīņas turnīra ceturtdaļfināla pirmajā spēlē nodemonstrējis gaužām bezzobainu uzbrukumu, tomēr tas daļēji skaidrojams ar hokejistu mazo pieredzi līgā, uzskata vienības galvenā trenera pienākumu veicējs Artis Ābols.

Jau vēstīts, ka "Dinamo" Cerību kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:0, 1:2) zaudēja Ukrainas komandai Doņeckas "Donbass", ko pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

"Pretiniekam savās darbībās bija labāka kustība un mērķtiecība. Uzbrukums mums bija gaužām bezzobains, kas gan daļēji skaidrojams ar to, ka pieciem no komandas uzbrucējiem šī ir pirmā sezona līgā. Tas gan ir tikai daļējs skaidrojums," pēc mača izteicās Ābols.

Latvijas klubs "Donbass" komandai, kuru vada iepriekš Rīgas vienību trenējušais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, šosezon zaudējis visās trijās savstarpējās spēlēs.

"Pretinieku komandai ir spēcīgs sastāvs, bet nezinu, vai Šuplera vadīto komandu var nosaukt mums par cietu riekstu," piebilda Ābols.

"Spēles sākums bija dinamisks. Pēc tam, kad rezultāts kļuva 1:1, abas komandas darbojās uzmanīgi un vienādos ātrumos. Spēles izskaņa bija interesanta skatītājiem, tomēr ne mums, treneriem. Esmu priecīgs, ka spēlētāji izturēja mazākumu pašās beigās, lai arī tiesnešu lēmums nebija pareizs," izteicās Šuplers. "Šī mums bija svarīga uzvara, jo panākums šajā turnīrā ir mūsu uzdevums."

"Neteikšu, ka uzvara pret Rīgas "Dinamo" man ir īpaša, jo principiāls man ir katrs mačs. Lieliski jūtu, ka esmu šeit pabijis piecu gadus, jo apkārt ir daudz labi zināmu cilvēku. Es no spēlēm šeit gūstu baudu," piebilda slovāks.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet sērijā nebūs vairāk par četriem mačiem (arī trešdien Rīgā, kā arī sestdien un svētdien Doņeckā). Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!