Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" bija pelnījis zaudējumu Cerību kausa izcīņas turnīra kvalifikācijas kārtas atbildes spēles pamatlaikā, tomēr pagarinājumā viss duelī sākās no nulles, uzskata vienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols.


Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" Cerību kausa izcīņas turnīra kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē sestdien izbraukumā ar rezultātu 2:4 (0:1, 1:2, 1:1) pamatlaikā zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai, tomēr vēlāk sekojošajā pagarinājumā parūpējās par ceļazīmi uz pamatturnīru.

Pagarinājumā uzvaru kvalifikācijas kārtā Rīgas klubam atnesa Pols Šekura.

"Lielāko daļu spēles pretinieks izskatījās labāk," Ābola teiktais citēts "Torpedo" kluba oficiālajā mājaslapā internetā. "Bija likumsakarīgi, ka pamatlaikā viņi tika pie uzvaras. Tomēr pagarinājumā viss sākās no nulles."

"Mēs uzvarējām un turpinām sezonu," piebilda Ābols.

Tikmēr izšķirošo vārtu autors Šekura "Dinamo" kluba mājaslapai uzsvēris, ka hokejistiem bijusi pārliecība par saviem spēkiem.

"Pretinieks laukumā devās ar ļoti lielu degsmi, jo pirmo spēli viņi bija zaudējuši. Pretinieks šovakar lika mums smagi pastrādāt, šī noteikti nebija viegla spēle. Mēs papildlaikā spēlējām ļoti labi. Bija iespēja gūt vārtus, un mums sezona turpinās," citēts Šekura. "Uztraukuma noteikti nebija. Komandā valdīja miers, bija pārliecība par saviem spēkiem."

Kā zināms, Rīgas klubs KHL regulārā čempionāta noslēgumā ierindojās pēdējā, 14.vietā Rietumu konferencē, kas nozīmēja tālāku sezonas turpinājumu vien janvārī izveidotajā Cerību kausa izcīņā.

"Dinamo" un "Torpedo" pirmajā mačā ceturtdien Rīgā pārāki ar 4:1 bija mājinieki.

Cerību kausa kvalifikācijas kārtā uzvarētājs netiek noteikts divu spēļu summā, bet uzvar komanda, kurai ir labāka bilance - divas uzvaras vai viena uzvara un viens neizšķirts. Ja katrā no spēlēm uzvar sava komanda vai abās tiek fiksēti neizšķirti, pēc otrā mača norisinās desmit minūšu pagarinājums līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem.

Nākamajā kārtā Rīgas "Dinamo" būs jātiekas ar Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas klubu Doņeckas "Donbass", pret kuru cīņas tiks uzsāktas otrdien "Arēnā Rīga".

Jau ziņots, ka Cerību kausa ceturtā finālspēle plānota 20.martā. Komandu sērijas (izņemot kvalifikācijas kārtu) risināsies līdz trim uzvarām, bet katrā sērijā būs maksimāli iespējamas vien četras spēles. Ja pēc četrām spēlēm būs neizšķirts, sērijas uzvarētāju noteiks pagarinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!