Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu veicējs Artis Ābols paudis atvieglojumu, ka viņa vadītajai vienībai izdevās izcīnīt uzvaru pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandu.

Kā ziņots, mačā starp KHL Rietumu un Austrumu konferenču pastarītēm "Dinamo", turpinot sezonas garāko četru spēļu izbraukuma sēriju, piektdien uzvarēja ar 3:1 (2:0, 0:0, 1:1). Divus vārtus viesu labā guva Džeimijs Džonsons.

"Pirmo trešdaļu aizvadījām labi, gūstot divus vārtus. Otrajā trešdaļā jau tradicionāli spēlējam slikti," Ābols citēts "Avtomobilist" oficiālajā mājaslapā internetā. "Tomēr labi, ka vismaz neielaidām nevenus vārtus. Trešo trešdaļu sākām labi, taču tad pašu kļūdu dēļ zaudējām vārtus. Muļķīga piespēle, pārmetiens, zaudējums pārmetienā un - vārti."

"Paldies Dievam, mums izdevās uzvarēt," piebilda Ābols.

Ar šo panākumu "Dinamo" pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

"Uzskatu, ka viesu uzvara bija pelnīta. Spēli sākām aktīvi un agresīvi, taču pretinieki spēja gūt divus ātrus vārtus. Pirms mača īpaši brīdinājām hokejistus, ka pirmajā trešdaļā jāspēlē maksimāli disciplinēti. Nekādā gadījumā nedrīkstējām to zaudēt," izteicies Jekaterinburgas kluba galvenā trenera pienākumu izpildītājs Igors Ulanovs. "Viesi izmantoja jebkuru iespēju doties pretuzbrukumos. Trešajā trešdaļā mums bija visas iespējas rezultātu izlīdzināt, taču nespējām pretiniekus "nospiest". Zaudējām pašu kļūdu un neizlēmības dēļ."

Šī rīdziniekiem bija trešā no četrām izbraukuma sērijas spēlēm. Pirmajā mačā ar Latvijas klubs ar 1:3 piekāpās Čeļabinskas "Traktor" vienībai, bet trešdien ar 2:7 zaudēja Magņitogorskas "Metallurg". Sērijas pēdējā mačā Latvijas klubs svētdien sacentīsies ar Minskas "Dinamo", bet pēc tam sāksies starptautisko spēļu pārtraukums.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 32 punktiem 33 spēlēs pakāpās uz priekšpēdējo, 13.pozīciju, no "play-off" zonas joprojām atpaliekot par 14 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!