Foto: LETA

Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols pēc piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā gūtās uzvaras, kas viņam bija pirmā šajā amatā, bija pateicīgs komandai par pašaizliedzīgo sniegumu.

Ābols atzina, ka cīņa bijusi ļoti emocionāla, un jokoja, ka pēc šādas spēles viņam matu uz galvas būs palicis vēl mazāk. Mājiniekiem laba spēle uzbrukumā mijās ar kļūdām aizsardzībā, taču pēdējā trešdaļā komanda nospēlējusi ļoti pašaizliedzīgi, bet Mikaels Telkvists vārtos sevi parādīja kā augstas klases vārtsargu. Treneris uzsvēra, ka visa komanda gūlusies ripas ceļā, tāpēc bija pateicīgs spēlētājiem par šo sniegumu. "Neviens atsevišķi šo spēli neuzvarēja, tas ir komandas panākums," sacīja Ābols.

Treneris pirms pēdējā trešdaļas mudinājis komandu neskriet pa galvu pa kaklu uz priekšu, bet nospēlēt disciplinētāk.

Spēlētājiem papildus emocionālo noskaņojumu sniedzis arī pirms spēles notikusī grupas "Dzelzs vilks" uzstāšanās un bērnu dziedātā Latvijas himna, jo spēle ar Ņižņekamskas komandu bija veltīta palīdzībai Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļai.


Komentējot situāciju ar komandas traumētajiem spēlētājiem - aizsargiem Krišjāni Rēdlihu un Metjū Karlu, Ābols sacīja, ka abi nebūs tik drīz atpakaļ kā komandai to gribētos. Treneris lēsa, ka viņu atgriešanās diez vai ātrāk par decembri ir gaidāma, Savukārt uzbrucēja Roba Šrempa iekļaušanu atteikumu drāftā Ābols skaidroja ar to, ka leģionāriem jābūt galvastiesu pārākiem, taču Šrempa gadījumā acīmredzot bijusi nepareizā vietā, neīstais laiks un neīstie treneri.

Tāpat Ābols pajokoja, ka pretinieku komandas galvenais treneris Vladimirs Golubovičs, kurš ilgus gadus ir dzīvojis Latvijā, jo pats ir spēlējis Rīgas "Dinamo", bet pēc tam arī vairākas sezonas bija "Liepājas metalurga" komandas treneris, palīdzēja valsts svētkos iepriecināt hokeja līdzjutējus.

Golubovičs komentējot spēli atzina, ka "Ņeftehimik" pārāk viegli ielaiduši vārtus, bet atspēlēties un izglābties no zaudējuma mača izskaņā neļāva "Dinamo" pašaizliedzīgā cīņa.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" rezultatīvā un skatītājiem aizraujošā spēlē guva uzvaru ar 6:4, tiekot pie pirmā panākuma novembrī, pārtraucot divu bezvārtu zaudējumu sēriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!