Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta svētdienas spēlē pēc iepriekšējos mačos piedzīvotajiem zaudējumiem bija emocionāli nosēdies, tāpēc pirmajās divās trešdaļās hokejisti uz ledus izskatījušies tik bezpalīdzīgi, uzskata rīdzinieku galvenā trenera pienākumu veicējs Artis Ābols.

Kā ziņots, "Dinamo" svētdien savā laukumā ar rezultātu 4:5 (0:1, 1:3, 3:1) zaudēja Mitišču "Atlant" vienībai, ko pārstāv arī tā kādreizējais kapteinis Sandis Ozoliņš. Latvijas klubs tādējādi piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, visi no kuriem pieredzēti uz sava mājas ledus.

"Labi spēlējām vien pēdējās desmit minūtes. Šai komandai vienmēr svarīgs bijis emocionālais faktors, bet gadījumā, ja tās kaut kur pietrūkst un nav kārtīga cīņasspara, pretnostatīt kaut ko sāncenšiem ir ļoti grūti," pēc spēles izteicās Ābols. "Tas bija redzams pirmajās divās trešdaļās, kad viss bija pa tukšo, jo bijām zaudējuši iepriekšējos divos mačos."


"Mums nav burvju nūjiņas, kas dotu nepieciešamās emocijas. Tās parādījās pēc otrajiem gūtajiem vārtiem, bet pirmās divas trešdaļas un tajās pieļautās kļūdas bija katastrofālas," uzskata Ābols.

Treneris neizslēdza iespēju, ka līdz sezonas beigām iespēja sevi pierādīt tiks dota jaunajam vārtsargam Kristeram Gudļevskim, bet vienmēr viņu mačiem nevar pieteikt, jo bieži vārtsargs aizņemts Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā "Rīga".

"Mača gaitu kontrolējām, bet tā beigās pretinieks sajuta mūsu atslābināšanos. Trīs zaudētie vārti bija pilnīgi lieki, tāpēc pēc šīs uzvaras paliek zināmas mieles, taču esam priecīgi, jo Rīgas "Dinamo" ir spēcīga komanda, kuru viņu laukumā nav viegli uzvarēt," pēc mača izteicas "Atlant" vienības galvenais treneris Sergejs Svetlovs.

Šī rīdziniekiem bija trešā cīņa mājas spēļu sērijā. Pirmajos divos mačos Latvijas klubs rādīja cienījamu sniegumu, bet cieta divas neveiksmes - ar 1:2 mača izskaņā piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai un ar 3:4 atzina Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pārākumu.

Pēc šī mača "Dinamo" mājas spēļu sēriju otrdien noslēgs ar cīņu pret Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu. Tad Latvijas klubam būs jādodas uz Tālajiem Austrumiem sezonas pēdējā izbraukuma sērijā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 45 spēlēs ieņem 13.vietu. Septiņas spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem, saglabājot vien teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas cīņās.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!