Foto: F64

Gandarījumu par komandas uzvaru un pārtraukto astoņu neveiksmju sēriju pēc kārtējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mača pauda Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amata pienākumu izpildītājs Artis Ābols.

Kā zināms, "Dinamo" KHL regulārās sezonas priekšpēdējā mačā piektdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Latvijas izlases uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju.

Pēc mača Ābols pauda prieku par panākumu, pateicoties uzticīgākajiem vienības līdzjutējiem par atbalstu.

"Prieks, ka uzvarējām un nesasniedzām jaunu kluba antirekordu," sacīja treneris. "Man ir prieks un lepnums par to, kā komanda šodien spēlēja. Liels paldies arī līdzjutējiem, kuri joprojām apmeklē mūsu mājas spēles, lai gan šosezon priecīgo brīžu nav bijis tik daudz. Šie pavisam noteikti ir uzticīgākie "Dinamo" fani."

Vaicāts par Rīgas komandas mazākumā zaudētajiem vārtiem Ābols sacīja, ka šoreiz tam ir attaisnojums.

"Šoreiz tam ir labs attaisnojums - spēlējām pret komandu ar labāko vairākuma izspēli KHL," pastāstīja Ābols.

Tikmēr viesu komandas vadītājs Vjačeslavs Bucajevs izcēla, ka CSKA spēlētāji nebija gatavi mača sākumam.

"Spēle bija interesanta, taču mēs tās sakumā bijām kā aizmiguši, nebijām gatavi. Labi, ka turpinājumā spējām savākties. Bija izdevības izraut uzvaru arī trešajā trešdaļā, taču tas neizdevās. Nekas, ieguvām punktu un gatavojamies regulārā čempionāta pēdējai cīņai," sacīja Bucajevs.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 48 punktiem 51 spēlē joprojām atrodas pēdējā, 14.pozīcijā. Savukārt CSKA ar 96 punktiem šajā pašā konferencē ieņem otro vietu.

"Dinamo" komanda zaudējusi izredzes uz iekļūšanu Gagarina kausā. Latvijas klubs pēc regulārās sezonas noslēguma sacentīsies Cerību kausā, kurā spēkosies Gagarina kausa izcīņā neiekļuvušie klubi.

Regulāro čempionātu "Dinamo" noslēgs svētdien ar cīņu pret Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Latvijas klubs izslēgšanas spēlēm nav kvalificējies pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!