Foto: F64

Latvijas hokeja komandā Rīgas "Dinamo" nav izteikta līdera, kurš aiz sevis spētu vest pārējos spēlētājus un dot viņiem emocijas cīņai, atklāja rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" trešdien Ziemassvētku priekšvakarā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar 4:5 piekāpās turnīra līdervienībai Maskavas CSKA, lai gan cīņas gaitā bija nonākusi vadībā ar 3:1 un 4:2.

"Šoreiz bija labs vairākums, bet ar to bija par maz, lai uzvarētu CSKA. Ne velti viņi ir pirmie līgā," pēcspēles preses konferencē sacīja Ābols. "Mūsu kļūdas - nepārliecinātība, bailes - ļāva viņiem viegli gūt vārtus. Tomēr puiši spēlēja, cīnījās un sitās. Šī pēc sižeta bija tāda pati spēle, kad savā laukumā ar 3:4 zaudējām Somijas klubam Helsinku "Jokerit"."

Visus četrus vārtus Rīgas "Dinamo" šajā duelī pret CSKA guva, spēlējot vairākumā.

"Paldies skatītājiem, kuri Ziemassvētku vakarā atnāca un atbalstīja mūs. Pateicamies arī līdzjutējiem pie TV ekrāniem. Domāju, spēle bija skatāma no abu komandu puses," sacīja Ābols. "Šobrīd komandā nav tāda spēlētāja, kurš varētu vest sev līdzi pārējos un pacelt viņu emocijas."

Tikmēr CSKA komandas galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs atzina, ka viņa padotās vienības mazākums trešdienas mačā bijis briesmīgs.
"Rīgas "Dinamo" spēlēja lieliski, izmantoja mūsu kļūdas. Pateicos puišiem par uzvaru, jo trešo periodu nospēlējām labi," sacīja speciālists.

Pēc cīņas ar CSKA rīdzinieki 27.decembrī viesosies pie Baltkrievijas vienības Minskas "Dinamo", bet divas dienas vēlāk noslēdzošajā šī gada mačā Mitiščos tiksies ar vietējo "Atlant", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Ar 41 spēlē izcīnītiem 46 punktiem Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas 13.vietā, no labāko astotnieka atpaliekot par desmit punktiem. Tikpat punktu izcīnījusi arī pēdējā vietā esošā Horvātijas vienība Zagrebas "Medveščak", kas gan aizvadījusi par vienu maču vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!