Foto: F64

Latviešu speciālists Artis Ābols Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu atstāja, jo vēl joprojām nav skaidrības par kluba nākotni, pauda treneris.

Kā zināms, 42 gadus vecais Ābols kļuvis par Krievijas kluba Toljati "Lada" galvenā trenera Sergeja Svetlova palīgu. Tādējādi viņš atstājis Rīgas "Dinamo", kura treneru kolektīvā strādāja kopš kluba atjaunošanas 2008.gadā, bet kopš 2012.gada novembra viņš pildīja vienības galvenā trenera pienākumus.

"Aģents teica, ka ir iespējas strādāt Krievijā, un atklāja par "Lada" interesi. Nolēmu pamest Rīgas "Dinamo", jo vēl joprojām nav skaidrības par nākamo sezonu," aģentūrai "R-Sport" sacīja Ābols. "Gaidīju līgumu no Rīgas komandas, taču tāds nesekoja. Tā vietā "Lada" piedāvāja konkrētu līgumu, kam arī piekritu."

"Jā, kādu laiku biju galvenais treneris, taču tagad atkal esmu nonācis palīga lomā. No vienas puses, var teikt, ka šis ir solis atpakaļ, taču, no otras, - nē. To parādīs laiks. Ar "Lada" pārstāvjiem mums jau bija saruna par maniem pienākumiem. Atvaļinājums man noslēgsies 1.jūlijā, un tad jau būs zināms kas konkrētāks," izteicās Ābols.

"Lada" iepriekšējā sezonā palika ārpus Gagarina kausa izcīņas, ierindojoties Austrumu konferences kopvērtējuma 11.vietā. Šī klubam bija atgriešanās sezona KHL, no kuras tas aizgāja 2010.gadā, jo saskārās ar lielām finansiālām problēmām.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" saskārās ar finanšu nedienām un hokejistiem laikus netika maksāts atalgojums, turklāt vienība otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu. Arī šobrīd ir neskaidrības par kluba nākotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!