Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Toljati "Lada" galvenā trenera amatu saglabās latvietis Artis Ābols, lai gan viņa vadībā komanda divās sezonās nav spējusi iekļūt Gagarina kausa izcīņā, vēsta krievu izdevums "Izvestija".

Par Ābola iespējamo atstādināšanu runas paklīda pērnā gada novembrī, tomēr kluba vadība turpināja uzticēties latviešu speciālistam un to plāno darīt arī nākamajā sezonā. Tikai pirms šīs sezonas "Lada" vadībai izdevās dzēst visus algu parādus spēlētājiem par pērno čempionātu, bet šīs sezonas gaitā atkal uzkrājušies parādi.

Ābols uz "Lada" pārgāja 2015. gada vasarā, kļūstot par galvenā trenera Sergeja Svetlova asistentu. Pēc Svetlova atstādināšanas Ābols kļuva par galvenā trenera pienākumu izpildītāju, bet amatā tika apstiprināts vēlāk. Pagājušajā sezonā "Lada" 60 spēlēs ieguva 69 punktus un Austrumu konferencē palika priekšpēdējā. Savukārt šajā sezonā 56 spēlēs komandai ir 64 punkti, kas Austrumu konferencē dod 13. vietu 16 komandu konkurencē.

Atbalstu Ābolam paudis Samaras apgabala sporta ministrs Dmitrijs Šļahtins. "Pēc sezonas sanāksim kopā ar kluba vadību un trenerim, lai izanalizētu situāciju. Kādus secinājumus varam jau tagad izdarīt? Ir ekonomika, tad ir rezultāts. Ir problēmas ar galveno sponsoru, kas bija jau iepriekš. Tagad jārisina šie jautājumi, nevis jānodarbojas ar treneru maiņu. Ja jums neiedod naudu, bet izvirz uzdevumus, grūti tos realizēt."

Kā zināms, Ābola vadībā "Lada" komandā spēlē pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis un aizsargs Kristaps Sotnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!