Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Spēle ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pagājušās sezonas finālisti Omskas "Avangard" beidzot tikusi aizvadīta vienā ritmā - bez lieliem kritumiem un kāpumiem, uzskata Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols.

Kā ziņots, sestdien rīdzinieki pieveica Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto "Avangard" vienību ar rezultātu 4:1, sagādājot pretiniekiem vien otro zaudējumu pamatlaikā kopš septembra beigām.

"Iepriekšējos mačos 60 minūtes tika aizvadītas viļņveidīgi, bet neviena cīņa nebija bez lieliem kritumiem un kāpumiem, kas izdevās šodien," pēc mača atzina Ābols. "Spēle nebija viegli, bet [vārtsargs Mīkaels] Telkvists nospēlēja lieliski. Viņš mums dod iespēju cīnīties par uzvaru katrā mačā."

Ābols pateicās Rīgas "Dinamo" hokejistiem par pašatdevi un izteica prieku, ka viņiem izdevās saņemties pēc zaudējuma iepriekšējā mačā.

Tāpat Ābols izteicās, ka parasti tik agras spēles rīdziniekiem neesot padevušās, tomēr šoreiz viss beidzies labi un tagad hokejisti ātrāk varēs tikt mājās.

"Rīgas "Dinamo" uzvarēja pelnīti, bet mēs nebijām pietiekami gatavi mačam. Iespējams, patraucēja agrais tā sākums," izteicās "Avangard" galvenais treneris Petri Matikainens. "Pretinieku vārtos lieliski nospēlēja Telkvists, bet lūzuma moments bija pretinieku otrie gūtie vārti, spēlējot četratā pret četriem."


Kaut "Avangard" komandai pašlaik ir vairāki savainotie hokejisti, Matikainens atzina, ka stils no tā nemainās. "Visu laiku cenšamies spēlēt pēc vienas shēmas."

Pirmdien "Dinamo" aizvadīs pēdējo šīgada spēli savā laukumā, kad uzņems vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" komandu, bet gadu rīdzinieki noslēgs ar diviem izbraukuma mačiem 27.decembrī pret Čerepovecas "Severstaļ" un 29.decembrī pret Čehovas "Vitjaz".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 36 punktiem 36 spēlēs joprojām atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot par 13 punktiem.

Omskas vienība tikmēr ar 71 punktu 36 mačos ir otrā Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!