Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" regulārā čempionāta mača gaitā pret Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan" bija izlējis pārāk daudz ūdeni, lai dueļa izskaņā izdotos to sasmelt, uzskata vienības galvenais treneris Artis Ābols.

Kā zināms, svētdien Rīgas "Dinamo" aizvadīja pēdējo maču 2013.gadā, savā laukumā ar 1:3 (0:1, 0:2, 1:0) piekāpjoties "Slovan".

"Pirmās trešdaļas desmit nospēlējam kaut cik normāli," atklāja Ābols. "Otrās desmit minūtes bija sliktākās, ko esmu redzējis šīs komandas izpildījumā. Nebija cieņa ne pret sevi, ne skatītājiem. Savukārt otrais periods bija labāks, taču "Slovan" izmantoja divas mūsu kļūdas un guva vārtus."

"Mača gaitā zaudējām Kristapu Sotnieku un nācās spēlēt ar pieciem aizsargiem. Trešajā periodā centāmies atspēlēties, taču neizdevās un guvām tikai vienus vārtus. Ūdens bija izliets pārāk daudz, lai to sasmeltu," uzskata Ābols.

Tikmēr Bratislavas komandas galvenais treneris Rostislavs Čada atzina, laukumā starp abām komandām bijusi ļoti agresīva cīņa.

"Aizvadījām labu spēli aizsardzībā, paldies vārtsargam Jaroslavam Janušam. Tikām galā ar pretinieku aktīvo spēli. Mums bija daudz iespēju gūt vārtus, bet esam priecīgi, ka no Rīgas braucam ar trim punktiem kabatā," atzina Čada.

"Dinamo" janvārī aizvadīs 12 mačus, astoņi no kuriem notiks izbraukumā. Pēc tam KHL čempionātā iestāsies vēl viens pārtraukums, kas veltīts Soču olimpiskajām spēlēm.

Ar 69 punktiem 38 spēlēs Latvijas klubs atrodas ceturtajā vietā Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā. Trešajā pozīcijā ar 70 punktiem 39 mačos ir aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas "Donbass" vienība.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!