Foto: F64

Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji nodemonstrēja savu raksturu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa finālsērijas otrajā mačā, atspēlējot divu vārtu deficītu pret Habarovskas "Amur" vienību, uzskata komandas galvenā trenera amata pienākumu veicējs Artis Ābols.

Kā ziņots, "Dinamo" Cerību kausa finālsērijas otrajā mačā sestdien savā laukumā atspēlēja divreiz iekrātu divu vārtu deficītu un ar rezultātu 4:3 (0:2, 2:1, 2:0) uzvarēja "Amur" vienību. Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis 2-0 "Dinamo" labā.

"Spēli sākām ļoti smagi. No spēles vidus sākām spēlēt trīs uzbrucēju trijniekos, kas atkal deva rezultātu," uzskata Ābols. "Komandai parādījās spēle. Ir jāparāda raksturs, lai pret šādu komandu, kas nav atbraukusi slidināties, atspēlētos no 0:2 un izcīnītu uzvaru."

Treneris izteicās, ka pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem viņam neradās šaubas par vārtsargu Mīkaelu Telkvistu, uzsverot, ka par zviedru viņam "nav šaubu kopš 5.novembra", bet divu vārtu guvējs Juris Upītis esot pilnībā izmantojis sev doto iespēju.

"Upītim tika iedota iespēja, kuru viņš izmantoja. Iepriekš viņš ar Miku Indraši bija produktīvs arī jauniešu komandā, šoreiz tas nospēlēja savu lomu arī pirmajā maiņā," uzskata Ābols, piebilstot, ka izbraukumā uz Habarovsku dosies arī līdz šim savainotais komandas kapteinis Mārtiņš Karsums.

"Pirmā trešdaļa mūsu izpildījumā bija lieliska, bet pēc tam neizmantojām pašu radītās iespējas," zaudējuma iemeslus iezīmēja "Amur" komandas galvenais treneris Jevgēņijs Popihins. "Neviens nevar mūsu komandas virzienā mest akmeni, jo šajās divās spēlēs esam atdevuši visus savus spēkus. Pārlidojums no vai uz Habarovsku ir smags, taču tās ir tikai detaļas."

Sērija nākamajā otrdienā un, ja būs nepieciešams, trešdienā noslēgsies tālajā Habarovskā.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet tajā nebūs vairāk par četriem mačiem. Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!