Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Toljati "Lada" galvenais treneris Artis Ābols vēlas, lai viņa vadītā komanda spēlētu pragmatisku hokeju.

"Mēs esam ceļā uz pragmatisku hokeju, taču pagaidām nevaru teikt, ka spēlējam tā, kā es vēlētos. Mums ir problēmas ar momentu realizāciju, jo, spēlējot vienādos sastāvos, neejam uz vārtiem, bet cenšamies skaisti izspēlēt ripu. Taču to var tikai retais," Ābols sacījis intervijā, kas publicēta KHL mājaslapā.

Latvijas hokeja speciālists Ābols "Lada" komandu vada otro sezonu. Bijušais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris pērn uz Toljati devās kā Sergeja Svetlova palīgs, taču pēc neveiksmīgā sezonas sākuma Svetlovs tika atbrīvots un viņa vietā par galveno treneri kļuva Ābols.

Jauno KHL sezonu "Lada" ir sākusi ar divām uzvarām trīs spēlēs, kas ļauj ar sešiem punktiem ieņemt otro vietu Austrumu konferencē.

Ābols neslēpa, ka komandas mērķis ir iekļūšana izslēgšanas turnīrā, taču pats vēlas, lai komanda rādītu tādu spēli, kura spētu piesaistīt līdzjutējus tribīnēs.

"Līdzjutējiem gribas uzvaras, jo uz spēli viņi nāk pēc pozitīvām emocijām. Tomēr ir jāsaprot, ka mēs neesam grandi. "Lada" komandu katrā spēlē gaida smaga cīņa, tāpēc līdzjutējiem novēlu pacietību un optimismu, jo mums viņu atbalsts ir ļoti nepieciešams," sacīja Ābols.

Treneris ir apmierināts ar spēlētāju atdevi pirmssezonas sagatavošanās posmā, taču uzsvēra, ka pietrūcis laika visa plānotā izpildīšanai.

"Bija nepieciešams laiks, lai apmācītu spēlētājus taktikā un tehnikā. Plānu izpildījām, taču darba vienalga ir ļoti daudz. Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu lielāku uzmanību vērsām uz divcīņām. Var nopirkt meistarīgu hokejistu, bet atsevišķi ņemtam hokejistam nopirkt meistarību nevar. Būs nepieciešama pacietība, lai spēlētājus iemācītu darīt to, ko mēs vēlamies, jo fiziskās un tehniskās iemaņas nevar strauji uzlabot. Nekad nebūs tā, ka spēlētāji mācētu visu, apmācība ir nepārtraukts process, kurš notiek arī čempionāta laikā," skaidroja Ābols.

Viņš arī pastāstīja, ka viņa dēls Rodrigo Ābols, kuru vasarā draftēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks", dosies uz šī kluba treniņnometni.

"Iekļūšana NHL draftā vēl neko negarantē, taču tas liecina, ka kāds tomēr ar tevi rēķinās. Kā viss izvērtīsies tālāk, neviens nezina. "Canucks" viņu uz jauno spēlētāju nometni aicināja jau pērn, arī šogad pēc drafta viņš devās uz šādu nometni. Šobrīd Rodrigo ir kopā ar Latvijas izlasi un gatavojas olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, bet pēc tam viņš dosies uz Ziemeļameriku, kur centīsies nopelnīt sev līgumu, taču, ja tas neizdosies, atgriezīsies junioru komandā Portlendas "Winterhawks", kurā spēlēja jau pērn," situāciju skaidroja Ābols seniors.

Pērn "Lada" komanda neiekļuva KHL izslēgšanas turnīrā.

Artis Ābols no 2008. līdz 2015.gadam strādāja Rīgas "Dinamo", sākumā kā galvenā trenera palīgs, bet no 2012.gada - kā galvenais treneris. "Dinamo" viņa vadībā reizi iekļuva izslēgšanas spēlēs, kā arī 2013.gadā izcīnīja Cerību kausu, kurā startēja komandas, kuras neiekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!