Foto: LETA

Artis Ābols vēlētos palikt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā, taču pagaidām par savu nākotni komandā viņš neprognozē, atbildot uz televīzijas "Viasat Sport Baltic" skatītāju jautājumiem teica pats speciālists.

Kā zināms, rudenī pēc Pekas Rautakallio atstādināšanas no Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amata Ābols kļuva par komandas trenera pienākumu izpildītāju un šādā statusā ir joprojām.

"Gribētu turpināt strādāt, bet nezinu. Man līgums beidzas [pēc sezonas], kas būs nākotnē, to nezinu," teica Ābols.


Runājot par šo sezonu, kas komandai ir izvērtusies neveiksmīga, Ābols nebija ass un ļoti kritisks. "Pozitīvu zīmi neviens neliks, bet arī uzbērt visiem pelnus uz galvas un ielīst stūrī.. Protams, jāanalizē, kas un kāpēc tā ir. Godīgi sakot, neesam kļuvuši stiprāki kā pagājušo gadu, labāki neesam palikuši, vēl arī NHL lokauts. Neapmānīsi, cik bagāti esam, tik esam. Varējām būt varbūt dažas vietas augstāk. Kāpēc tā, to jau pēc sezonas jāanalizē. Nav viena vaina kaut kur, tas ir vainu kopums. Arī pagājušo gadu, ja mums nebūtu tas viens piecinieks, kas guva vārtus vairākumā, un vēl "Lokomotiv" traģēdija, kas būtu vēl viens konkurents, tad diez vai mēs būtu "play off"."

Runājot par pēdējā laika izmaiņām, kad komandu atstāja Kaspars Daugaviņš, kurš atgriezās NHL, un Aleksandrs Ņiživijs, Ābols atzina: "Stiprāki nepalikām, bet nevar teikt, ka kaut kas ļoti būtiski mainījies." Tāpat Ābols nevēlējās prognozēt, kādā vietā sezonu noslēgs Rīgas "Dinamo".

Vēl intervijā Ābols nenopēla nevienu savu spēlētāju, uzsverot, ka visi treniņos cenšas. "Negribētu nevienu izcelt. Nav te vaina trenētībā. Un nevaru pārmest, ja kāds necenšas, jo šobrīd esam, kādi esam. Nevaru pārmest, ja ,pieņemsim, vienam hokejistam ir zināms meistarības trūkums, viņš nevar ko izdarīt. Tas, ja kāds negrib, tā ir cita lieta, bet ja nevar vai to nemāk, tad nevar pārmest."

Domājot par komandas komplektāciju, Ābols pauda viedokli, ka vienībā vēlētos Latvijas hokejistus. "Bet ir jāskatās no iespējām. Arī tie spēlētāji, kuri aizgājuši, sasnieguši labu līmeni, ja jau krievu klubi sāk uz viņiem skatīties. Viņi bija brīvie aģenti, viņi aizgāja. Būtu labi, lai mūsu vēlmes sakristu ar iespējām. Protams, gribētu, lai visi latvieši te spēlētu."

Savukārt par šīs sezonas KHL čempionāta favorītiem Ābols izteicās, ka daudz izmaiņas tagad notiek pēc NHL lokauta pārtraukšanas, kas ieviesīs korekcijas. Bet Ābola favorīts ir Omskas "Avangard".

KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" vēl jāaizvada sešas spēles un šobrīd komanda ar 46 punktiem ieņem vien 12.vietu. No astotās vietas, kas garantē spēlēšanu Gagarina kausā, rīdziniekus šķir 14 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!