Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vladivostokas "Admiral" komanda, kas turpina cīņu par vietu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā, ceturtdien bez Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa sastāvā kapitulēja tiešajai konkurentei Novosibirskas "Sibirj".

"Admiral" viesos cieta neveiksmi ar rezultātu 1:5 (0:1, 1:2, 0:2), ciešot otro zaudējumu pēc kārtas. Tikmēr "Sibirj" izcīnīja piekto panākumu pēc kārtas. Pēc aizvadītā mača abām komandām ir pa 79 punktiem, taču "Admiral" saglabā astoto vietu Austrumu konferencē, pateicoties pamatlaikā vairāk izcīnītām uzvarām. "Play-off" mačos iekļūs konferences astoņas labākās komandas.

Viesi iedzinējos nokļuva jau spēles 16.sekundē, precīzi metot "Sibirj" uzbrucējam Stepanam Saņņikovam, bet cīņas 31.minūtē Novosibirskas komanda jau bija vadībā ar 3:0. Divas minūtes vēlāk "Admiral" vienus vārtus atguva, tomēr izglābties nespēja, vēl divus vārtus ielaižot noslēdzošajā periodā.

"Sibirj" komandā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Aleksejs Gluhovs.

Zīmīgi, ka Vladivostokas klubs arī iepriekšējā mačā, kurā Bārtulis nospēlēja gandrīz 29 minūtes, cieta sāpīgu neveiksmi, jo pret KHL pastarīti Novokuzņeckas "Metallurg" sešas sekundes pirms pamatlaika beigām izlaida uzvaru, bet pēc tam pēcspēles metienu sērijā zaudēja ar 2:3. Tiesa, vēl pirms tam "Admiral" bija izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas.

Šosezon "Admiral" kapteinis Bārtulis 50 mačos guvis divus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Salīdzinoši negaidītu panākumu ceturtdien guva Arta Ābola trenētā, kā arī Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada" komanda, kas savā laukumā ar 4:0 (3:0, 0:0, 1:0) apspēlēja vienu no Austrumu konferences spēcīgākajām vienībām Kazaņas "Ak Bars".

Pirmos divus vārtus "Lada" iemeta jau pirmajā pusotrā minūtē, trešdaļas izskaņā izcēlās vēl reizi, bet ceturtos vārtus ieraidīja tukšos vārtos. Tiesa, "Ak Bars" komandai neko vairs nevajag, jo jau pašlaik ir zināms, ka tā regulāro sezonu noslēgs Austrumu konferences trešajā pozīcijā.

"Lada" vārtus sargāja Iļja Ježovs, kurš atvairīja visus 37 metienus, bet Masaļskis nebija pieteikumā.

Savukārt pirmās maiņas aizsargs Sotnieks laukumā bija 21 minūti un 20 sekundes, izceļoties ar diviem metieniem, vienu bloķētu raidījumu. Otrajā trešdaļā viņš par rupjību kopā ar Denisu Golubevu tika pie abpusēja noraidījuma.

Šosezon Sotnieks 52 spēlēs ticis pie sešiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Sekmīgo šī gada ievadu ceturtdien turpināja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, kas viesos ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) apspēlēja Bratislavas "Slovan".

Krievijas galvaspilsētas vienība janvārī tika pie desmit panākumiem 12 cīņās, tomēr Karsums regulārās sezonas noslēdzošajā izbraukuma sērijā nelielas traumas dēļ nav devies.

Tāpat panākumu izcīnīja arī Maskavas "Dinamo" kopvērtējuma konkurente Jaroslavļas "Lokomotiv", kas iemeta pirmos piecus vārtus un rezultatīvā cīņā ar 7:4 (4:0, 2:2, 1:2) pārspēja Zagrebas "Medveščak", kuras galvenā trenera amatā debitēja kanādietis Konors Kemerons. Šonedēļ amatu atstāja līdzšinējais "Medveščak" galvenais treneris Gordijs Dvaiers, kurš turpmāk trenēs Šveices komandu "Ambri-Piotta", un viņa vietā tika apstiprināts palīgs Kemerons..

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 130 punktiem 56 spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras par pieciem punktiem atpaliek Maskavas CSKA. Tālāk ar 104 seko Maskavas "Dinamo" un "Lokomotiv", bet pie 102 punktiem tikusi Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Topedo", ko trenē Pēteris Skudra.

Pirmās piecas komandas jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas sacensībās, savukārt astotā ar 85 punktiem 56 mačos ir Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit", kas devītajā vietā esošo "Soči" komandu apsteidz par trim punktiem, taču ir aizvadījusi spēli vairāk.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 56 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp Rietumu konferences 14 komandām un jau labu laiku zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 120 punkti 57 mačos, kam ar 102 punktiem 56 spēlēs kā Černiševa divīzijas līdere seko Omskas "Avangard". Trešā ar 103 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars". Arī šī trijotne jau nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr "Admiral" ar 79 punktiem 56 spēlēs ir astotā, bet tikpat punktu ir "Sibirj" kontā, abām komandām par punktu atpaliekot no Pekinas "Kuņluņ Red Star". Savukārt "Lada" ar 64 punktiem 56 mačos pacēlusies uz 13.vietu, bet arī jau kādu laiku zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas turnīrā.

Citā spēlē ceturtdien "Avangard" mājās ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) uzveica "Kuņluņ Red Star".

Rīdzinieki, kas iepriekšējās sešās spēlēs guvuši četras uzvaras, ieņem 29.vietu līgā starp 30 komandām, apsteidzot vienīgi Novokuzņeckas "Metallurg". Tās tuvākās sekotājas Hantimansijskas "Jugra" un Maskavas "Spartak" astoņu punktu attālumā. Nākamajā spēlē Rīgas "Dinamo" piektdien viesosies pie Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!