Foto: F64
Viens no aviokatastrofā Jaroslavļā izdzīvojušajiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas "Lokomotiv" hokejistiem ir 26 gadus vecais Aleksandrs Gaļimovs, vēsta aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz informētiem avotiem, kas iesaistīti glābšanas darbos.

"Cietušais hokejists Aleksandrs Gaļimovs ar "ātro palīdzību" smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā," informējis aģentūras avots. Krievijas veselības un sociālo jautājumu ministrijā aģentūru "RIA Novosti" informēja, ka tajā pašā slimnīcā nogādāts vēl viens cietušais – lidmašīnas stjuarts. Arī viņa stāvoklis ir ļoti smags.

Hokejista sieva Marina Gaļimova aģentūrai "Iterfakss" apstiprināja, ka hokejists atrodas reanimācijā.


Aģentūra "Interfax", atsaucoties uz "Komsomoļskaja Pravda Jaroslavļ", vēsta, ka slimnīcas galvenais ārsts Aleksandrs Degtjarovs tuviniekus informējis par cietušo stāvokli. "Aleksandram Gaļimovam ir 80% apdegumu. Viņam jau veikta viena operācija, būs vajadzīgas vēl vairākas. Bortinženierim Aleksandram Sizovam ir 15% apdegumu un gurna lūzums. Iespējams, slimnīcā tiks nogādāts vēl viens cietušais," sacījis galvenais ārsts.

Jau ziņots, ka trešdien Tunošnas lidostā avarējusi lidmašīna JAK-42, kurā atradusies Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda, kas devās uz KHL pirmo spēli Minskā.

Krievijas masu mediju sniegtā informācija ir pretrunīga - pēc dažiem informācijas avotiem bojā gājuši 34 cilvēki, pēc citiem - 36. Avoti Tunošnas lidostā aģentūru "Interfax" informēja, ka saskaņā ar jaunākajām ziņā katastrofas brīdī lidmašīnā bija 45 cilvēki.

Aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz avotu drošības struktūrās, informē, ka glābēji pagaidām atraduši 26 bojāgājušo mirstīgās atliekas. "Daļa pasažieru mirstīgo atlieku kopā ar lidmašīnas atlūzām atrodas Volgā. Sākotnējā informācija liecina, ka uz borta bija arī ārvalstu pilsoņi, pasažieru saraksts pašlaik tiek precizēts," informējis avots.

Aģentūra "Interfax", atsaucoties uz avotu, pārzinošu situāciju, ziņo, ka bojā gājušās komandas sastāvā bijuši Šveices, Polijas, Ukrainas, Čehijas, Vācijas, Baltkrievijas, Latvijas un citu valstu hokejisti.

Lidmašīna esot nogāzusies neilgi pēc pacelšanās divu kilometru attālumā no lidostas un aizdegusies. Avārijas iemesls pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!