Foto: DELFI

Kazaņas "Ak Bars" vienība piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences fināla pirmajā spēlē savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) pieveica Čeļabinskas "Traktor".

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām "Ak Bars" izvirzījusies vadībā ar 1-0.

Šī mača rezultāts tika atklāts 26. minūtē, kad izcēlās "Traktor" hokejists Rikards Jinje. Turpinājumā neviena no komandām vārtus vairs neguva ilgu laiku, bet pēdējās desmit minūtēs komandas parūpējās par lielu intrigu. 51. minūtē neizšķirtu uz tablo panāca Staņislavs Gaļijevs, bet nepilnas trīs minūtes vēlāk viņa komandas biedrs Džastins Azevedo izvirzīja "Ak Bars" vienību vadībā ar 2:1.

Noslēgumā "Traktor" piederēja liels pārsvars, turklāt noslēdzošās divas minūtes "Ak Bars" pavadīja mazākumā. Mājinieku hokejisti gan nepadevās Čeļabinskas vienības spiedienam un uzvaru nosargāja.

Nākamais šīs sērijas mačs notiks svētdien.

Rietumu konferences finālā tiekas Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA. Pirmajā mačā ar 5:4 uzvarēja CSKA, bet otrā cīņa gaidāma sestdien.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati "Lada" un Hantimansijskas "Jugra". Plānots, ka vienības aizvadīs vismaz 60 mačus.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!