Foto: Sputnik/Scanpix

Pārsteidzošu zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā otrdien piedzīvoja viena no Austrumu konferences spēcīgākajām vienībām Kazaņas "Ak Bars", kas viesos ar 2:8 (1:1, 1:6, 0:1) piekāpās pieticīgajai Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Šī "Ņeftehimik" komandai bija trešā uzvara pēc kārtas, bet vienība vēl nav apmetusi cerības iekļūt Gagarina kausa izcīņā, no kuras tā tagad atpaliek piecus punktus.

Otrdienas spēlē jau cīņas pirmajās četrās minūtēs abas komandas apmainījās vāru guvumiem, turklāt tas pats notika arī otrā perioda pirmajās divās minūtēs. Rezultāts bija 2:2, bet pēc tam "Ak Bars" komanda piedzīvoja murgu, jo otrās trešdaļas turpinājumā ielaida piecus vārtus, bet noslēdzošajās 20 minūtēs mājinieki izcēlās vēl vienu reizi un izcīnīja negaidīti graujošu panākumu.

"Ņeftehimik" sastāvā ar vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Dens Sekstons.

Otrajā trešdaļā vien "Ak Bars" nopelnīja piecus noraidījumus.

Arī vēl vienā Austrumu konferences mačā otrdien tika fiksēts negaidīts iznākums, jo pieticīgā Habarovskas "Amur" viesos ar 4:2 (2:0, 0:0, 2:2) pamanījās pieveikt Omskas "Avangard", kam šī bija ceturtā neveiksme pēc kārtas.

Tikmēr pie vēl vienas uzvaras otrdien tikusi latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas viesos ar 6:3 (2:1, 1:0, 3:2) pārspēja Horvātijas klubu Zgrebas "Medveščak".

Karsums šajā mačā nepiedalījās, jo turpina atkopties no traumas, bet drīzumā viņš varētu atkal spēlēt.

Maskavas komandas labā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli šajā cīņā atzīmējās Semjons Kokujevs.

Vēl vienā otrdienas spēlē viena no Maskavas "Dinamo" konkurentēm Jaroslavļas "Lokomotiv" trešajā trešdaļā atspēlēja divu vārtu deficītu, taču pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (0:1, 0:1, 2:0, 0:0, 0:1) izbraukumā piekāpās Bratislavas "Slovan" komandai no Slovākijas.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", kas turpina cīņu par vietu Gagarina kausa izcīņā, otrdien sešas sekundes pirms pamatlaika beigām izlaida uzvaru, bet pēc tam pēcspēles metienos zaudēja līgas pastarītei Novokuzņeckas "Metallurg".

"Admiral" viesos cieta neveiksmi ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1), pārtraucot trīs uzvaru sēriju.

Spēles septītajā minūtē Dmitrijs Sajustovs vairākumā vadībā izvirzīja viesus, taču 15.minūtē rezultāts atkal kļuva neizšķirts. Otro reizi vadībā "Admiral" izvirzījās 34.minūte pēc Denisa Aleksejeva metiena.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Bārtulis pārkāpa noteikumus, bet "Metallurg" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un spēlēja sešatā pret četriem pretiniekiem. Vairākumu mājinieki neizmantoja, tomēr sešas sekundes pirms pamatlaika beigām mērķi sasniedza Ivana Jemeca metiens, kas ļāva Novokuzņeckas komandai spēli novirzīt papildlaikā.

Tajā vārti netika gūti, bet garā pēcspēles metienu sērijā, kurā katra komanda izpildīja pa deviņiem metieniem, Ignats Zemčenko mājiniekiem nodrošināja uzvaru.

Bārtulis spēlēja 28 minūtes un 52 sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks komandā. Viņš piecas reizes meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un nopelnīja divas soda minūtes.

Šosezon "Admiral" kapteinis 50 mačos guvis divus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Admiral" tiešo konkurentu duelī Novosibirskas "Sibirj" mājās ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandu, pietuvojoties labāko astotniekam.

Vienīgos vārtus šajā mačā 29.minūtē vairākumā guva Stepans Saņņikovs, bet "Sibirj" vārtsargs Denijs Teilors atvairīja 27 pretinieku metienus, piekto reizi sezonā paliekot "sausā".

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 127 punktiem 55 spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras par diviem punktiem atpaliek Maskavas CSKA. Tikmēr tālāk ar 101 seko trīs komandas - attiecīgi Jaroslavļas "Lokomotiv", Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Topedo" un Maskavas "Dinamo".

Pirmās piecas komandas jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas sacensībās, savukārt astotā ar 82 punktiem 54 mačos ir Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit", kas devītajā vietā esošo "Soči" komandu apsteidz par diviem punktiem, taču ir aizvadījuši spēli vairāk.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 55 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp Rietumu konferences 14 komandām un jau kādu laiku zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 117 punkti 56 mačos, kam ar 99 punktiem 55 spēlēs seko "Avangard". Trešā ar 103 punktiem ir "Ak Bars".

Tikmēr "Admiral" ar 79 punktiem 55 spēlēs ir astotā, par punktu atpaliekot no Kuņluņ Red Star", bet par trīs punktiem apsteidzot "Sibirj". Savukārt Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā un Arta Ābola stūrētā Toljati "Lada" ar 61 punktu 55 mačos ieņem 13. vietu un arī zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas turnīrā.

Rīdzinieki, kas pēdējās piecās spēlēs guvuši četras uzvaras, ieņem 29. vietu līgā starp 30 komandām, apsteidzot vienīgi Novokuzņeckas "Metallurg", bet no pozīciju augstāk esošās Hantimansijskas "Jugra" atpaliekot par pieciem punktiem. Nākamajā spēlē Rīgas "Dinamo" trešdien viesosies tieši pie "Jugra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!