Foto: Itar-Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālā piektdien iekļuva Latvijas uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas “Ak Bars” komanda, kas no turnīra izslēdza līdzšinējos čempionus Ufas “Salavat Julajev”.

Austrumu konferences ceturtdaļfināla sestajā spēlē “Ak Bars”, kas joprojām spēlē bez savainotā Dārziņa, ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:2, 1:0) izbraukumā pārspēja “Salavat Julajev”, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2.

Aizvadītajā mačā “Ak Bars” hokejisti Jevgēnijs Bodrovs un Kirils Petros spēles pirmajās desmit minūtēs panāca 2:0, bet otrajā periodā mājinieki Anti Pilstrēms un Andrejs Taratuhins rezultātu izlīdzināja.

Uzvaras vārtus Kazaņas komanda guva mača 49.minūtē, kad precīzs bija Konstantīns Korņejevs, ievedot savu vienību nākamajā kārtā.

Tikmēr Magņitogorskas “Metallurg” arī sērijas sestajā spēlē ar rezultātu 4:3 (1:2, 1:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Astanas “Baris”, sērijā līdz četrām uzvarām izlīdzinot rezultātu 3-3.

Šīs cīņas pirmajās 15 minūtēs “Baris” komanda pēc Talgata Žailauva un Endrjū Hatčinsona metieniem izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, bet cīņas turpinājumā Pāvels Zdunovs un Maksims Sušinskis no “Metallurg” līdz otrās trešdaļas beigām rezultātu izlīdzināja. Trešajā periodā Antons Buts izvirzīja vadībā viesus, bet Andrejs Gavriļins no Astanas vienības spēli ieveda pagarinājumā.

Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešamas nepilnas divas pagarinājuma minūtes un Sergejs Mozjakins guva uzvaras vārtus “Metallurg” komandas labā.

No Austrumu konferences Gagarina kausa nākamajā kārtā bez "Ak Bars" jau iekļuvušas Čeļabinksas “Traktor” un Omskas “Avangard”, kurā spēlē Georgijs Pujacs.

Tikmēr Rietumu konferences pusfinālā vietu jau nodrošinājušas Mitišču “Atlant”, Sanktpēterburgas SKA un Maskavas "Dinamo", kuru vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Vienīgais pāris, kas Rietumu konfereces pirmajā kārtā turpina cīņu ir Rīgas "Dinamo" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!