Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Spēlējot kā leģionāram, galvenais ir sakrāt pēc iespējas vairāk rezultativitātes punktu, pēc Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēles pret HK "Rīga" atzina Minskas "Junostj" Latvijas uzbrucējs Aleksandrs Kerčs juniors.

"No trenera puses ir uzstādījums, ka leģionāram galvenais ir punkti. Tas, ka tu vari labi spēlēt un nesavāc punktus, vēl neko nenozīmē, jo tevi jebkurā brīdī var izmest un viss," pēc spēles sacīja Kerčs.

Šīs sezonas 29 MHL čempionāta spēlēs Kerčs guvis sešus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients ir negatīvs -4.

"Šī sezona man patiešām ir ļoti grūta, jo sezonas pirmo daļu iesāku, spēlējot Krievijas komandā Podoļskas "Rusič". Tur bija jāspēlē pieaugošo hokejs, taču pēc tam komandai beidzās nauda un vajadzēja meklēt citu. Sanāca tā, ka aģents atrada "Junostj"," teica Kerčs.

Kerčs arī izteicās, ka aizvadītajā mačā "Junostj" uzvarēja, jo vairāk to gribēja. "Šajā spēlē tika atdots ļoti daudz emociju, jo sākumā atradāmies iedzinēju lomā, bet pēc tam spējām atspēlēties un izcīnīt uzvaru. Vinnējām, jo vairāk gribējām uzvarēt. Lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, mums šobrīd ļoti vajag punktus, tāpēc, ja gribam uz kaut ko cerēt, tad bija jāuzvar šis mačs."

20 gadus vecais Kerčs pirmdienas mačā pret "Rīgu" guva savas komandas pirmos vārtus, izlīdzinot rezultātu 1:1.

"Šobrīd cenšos pēc iespējas vairāk savākt punktus, lai nākamajā sezonā varētu tikt labākā komandā. Arī mans tēvs (Aleksandrs Kerčs vecākais) saka to pašu. Doma ir tikt kaut kur Krievijā. Līgums ar "Junostj" komandu man beidzas jau pirms MHL izslēgšanas spēlēm. Pašam nākamajā sezonā labāk gribētos spēlēt pieaugušo hokeju," savās domās par nākamo sezonu dalījās Kerčs.

Latvijas uzbrucējs arī pastāstīja, ka pagājušā gada vasarā bija devies uz KHL komandas Ņižņekamskas "Ņeftehimik" treniņnometni.

"Vasaras sākumā man bija arī piedāvājums palikt un spēlēt "Rīgas" komandā, taču pēc tam es devos uz "Ņeftehimik", kur aizvadīju pirmssezonas treniņnometni. Pēc tās beigām komandas galvenais treneris Vladimirs Krikunovs teica: "Nākamajā sezonā es tevi ņemšu 100%, bet šajā sezonā vēl nevaru, jo mums ir pārāk daudz leģionāru,"" pastāstīja Kerčs.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā HK "Rīga" komanda savā laukumā zaudēja ar rezultātu 4:5, pārtraucot savu astoņu uzvaru sēriju. Tikmēr "Junostj" hokejistiem tas bija trešais panākums pēc kārtas.

Otrdien abas komandas "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos tiksies atkārtoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!