Foto: F64

Aleksandrs Andrijevskis tuvākajā laikā pametīs latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas galvenā trenera amatu un viņa vietā stāsies zviedru speciālists Frēdriks Stilmans, kurš pērn tika minēts kā viens no potenciālajiem Latvijas izlases stūrmaņiem, vēsta "Sport-Express".

Tikmēr aģentūra TASS, atsaucoties uz "Admiral" ģenerāldirektoru Kamilu Gadžiejvu, raksta, ka lēmums par komandas galveno treneri tiks paziņots otrdien.

"Admiral" pēdējās deviņās spēlēs cietusi septiņus zaudējumus un ar 17 punktiem Austrumu konferencē ir trešā vājākā komanda.

Pašlaik 49 gadus vecais baltkrievu speciālists Andrijevskis "Admiral" vada kopš 2015. gada, bet pirms tam viņš trenēja savas dzimtenes komandas Minskas "Dinamo" un "Gomeļ".

Deviņdesmito gadu sākumā viņš aizvadīja vienu spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Čikāgas "Blackhawks", bet karjeras laikā viņš spēlēja Krievijā, Baltkrievijā, Ziemeļamerikā, Šveicē, Somijā un Vācijā.

Andrijevska vadībā "Admiral" iepriekšējās divas sezonas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, taču apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Viņš aizpagājušajā sezonā paziņoja par atlūguma iesniegšanu, tomēr toreiz vienības vadība to nepieņēma.

Kā vēsta "Sport-Express", Andrijevska vietu pie "Admiral" stūres ieņems 51 gadu vecais Stīlmans, kurš šobrīd strādā par Vladivostokas komandas galvenā trenera asistentu. Stilmans spēlētāja karjeras laikā bija aizsargs un ar šīs pozīcijas spēlētājiem strādā arī "Admiral" komandā. Viņš pāris gadus bijis arī galvenā trenera palīgs Zviedrijas klubā Jenčēpingas HV71.

Stilmans Zviedrijas izlases sastāvā viņš kļuva par olimpisko čempionu 1994.gadā Lillehammerē, divas reizes izcīnīja pasaules čempiona titulu, kā arī ieguva divas sudraba un vienu bronzas medaļu pasaules čempionātos.

Pērn janvārī Stilmans tika minēts kā viens no potenciālajiem kandidātiem uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu.

Bārtulis "Admiral" komandai pievienojās 2015. gada jūnijā un pāris mēnešus vēlāk tika iecelts par komandas kapteini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!