Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlei starp Rīgas un Minskas "Dinamo" vienībām abas komandas piegāja ar lielu nopietnību, pēc mača secināja rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Jau ziņots, ka Rīgas komanda otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā mājās ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) piekāpās Minskas "Dinamo".

Zaudējums rīdziniekiem liedza pamest pēdējo vietu līgā, turklāt tika piedzīvota jau 11. neveiksme pēc kārtas.

Vārtus mājiniekiem guva Uvis Balinskis, kurš pārtrauca ilgo "sauso" sēriju vairākumā.

"Pretinieku divi veiksmīgi vārti salauza spēli. Viņiem bija iniciatīva, bet mums neizdevās realizēt pirmo vairākumu. Būtu iemetuši, spēle būtu citādāka. Pozitīvi ir tas, ka mača beigās tomēr realizējam vairākumu. Spēle bija ļoti asa un saspringta. Varēja redzēt, ka abas komandas bija gatavojušās un uzlikušas sev augstus mērķus," pēcspēles preses konferencē stāstīja Ankipāns.

Traumas dēļ maču nepabeidza "Dinamo" aizsargs Kristaps Sotnieks.

"Man grūti teikt, kas viņam par traumu. Zinām, ka Sotnieks ir izturīgs puika, un, ja viņš nepabeidz spēli, tur ir jābūt kam nopietnam," komentēja Ankipāns.

Rīgas komandas neveiksmēs lielā mērā vainojams vājais skaitliskais vairākums, proti, "Dinamo", spēlējot nevienādos sastāvos, līdz šodienai vārtus nebija guvusi 45 piegājienos pēc kārtas.

"Ļoti daudz strādājam uz vairākumu, taču tajā ir vajadzīgs izpildījums. Nepieciešams viens akcentēts metiens, kāds šodien padevās Balinskim. Viņš tādus meta vairākus un viens no tiem trāpīja. Vajadzīgs labāks izpildījums," skaidroja Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" ar 34 punktiem 55 mačos ieņem pēdējo, 12 .vietu Rietumu konferencē, bet Minskas klubs ar 37 punktiem atrodas pozīciju augstāk. Rīgas vienība ir vājākā visā līgā.

Pēc šī dueļa rīdziniekiem mājās vēl priekšā tikšanās ar Kazaņas "Ak Bars", Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo" un Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!