Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" treneris Ģirts Ankipāns ir apmierināts ar komandas demonstrēto spēli, bet ne ar rezultātu "Latvijas Dzelzceļa" kausa spēlē pret Jaroslavļas "Lokomotiv".

"Dinamo" komanda trešdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja "Lokomotiv".

"Tā bija interesanta un dinamiska pārbaudes spēlē pret labu pretinieku. Ar spēli esmu apmierināts, bet ne ar rezultātu, tomēr pagaidām esam vēl treniņu procesā," pēc spēles preses konferencē sacīja Ankipāns. "Vairākumā izspēlējam dažādus variantus, bet šodien šajā elementā neveicās. Turpināsim pie tā strādāt. Sākumā kontrolējām ripu, pēc tam jau pretinieks paņēma spēli savās rokās."

Ar vienīgo precīzo metienu "Dinamo" sastāvā izcēlās otro spēli aizvadījušais Mārtiņš Dzierkals, kuram tas bija pirmais vārtu guvums savas jaunās komandas sastāvā.

"Dzierkals ir viens no talantīgākajiem Latvijas hokejistiem," atzina Ankipāns. "Ziņu viņa spējas un viņš ir ātrs hokejists, kurš var apspēlēt pretinieku. Esmu gandarīts, ka Dzierkals ir šeit."

Mačā pret "Lokomotiv" Rīgas komandas vārtus sargāja Kristers Gudļevskis, bet trešajā turnīra spēlē pret Kazaņas "Ak Bars" Ankipāns laukumā sūtīs krievu vārtsargu Maksimu Tretjaku. "Paskatīsimies, kā spēlēs Tretjaks. Viņš pārbaudes turnīrā Ņižņijnovgorodā nospēlēja labi pret Minskas komandu. Esam apmierināti ar to, ko redzam treniņos."

Savukārt "Lokomotiv" galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs mača laikā bija cerējis, ka spēlētāji demonstrēs lielāku atdevi, taču pēc viņa domām esot bijis pārāk daudz noraidījumu.

Rīgas "Dinamo" sestdien duelēsies ar "Ak Bars", bet turnīra noslēgumā svētdien būs mačs ar "Davos" hokejistiem no Šveices.

Turnīra pirmajā spēlē rīdzinieki ar 2:1 pārspēja Minskas "Dinamo".

Ceturtdien un piektdien divas spēles tiks aizvadītas "Inbox" ledus hallē Piņķos, "Ak Bars" mērojot spēkus ar Minskas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībām.

Visas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, katra nospēlējot četrus mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!