Foto: F64

Pēc uzvaras pār Helsinku "Jokerit" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta izbraukuma spēlē Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns slavēja komandas spēlētājus, īpaši izceļot jauno hokejistu sniegumu.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" šīs sezonas priekšpēdējo izbraukumu noslēdza, ar rezultātu 4:2 (0:0, 1:1, 3:1) pārspējot Helsinku "Jokerit" komandu un pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju.

"Ļoti smaga spēle. Komanda ir jauna, ļoti daudz mācamies uzbrukuma hokeju, ātru un agresīvu spēli. Šodien spēlējām pret vienu no labākajām komandām līgā. Esmu ļoti pateicīgs puišiem par šo spēli," pēcspēles preses konferencē teica Ankipāns.

Rīdziniekiem ar vārtiem izcēlās divi KHL debitanti Oskars Batņa un Emīls Ģēģeris, kā arī Miķelis Rēdlihs, kurš uzvaru nesošo metienu realizēja 67 sekundes pirms pamatlaika beigām, un Miks Indrašis, kurš ripu raidīja tukšos pretinieku vārtos.

18 gadus vecais Ģēģeris savos pirmajos 29 mačos KHL palika bez punktiem, bet iepriekšējā duelī guva divus vārtus. Ar savu sniegumu pēdējos mačos viņš ir reāls kandidāts uz KHL nedēļas labākā jaunā spēlētāja balvu. Savukārt 22 gadus vecajam Batņam šie bija pirmie vārti viņa KHL karjerā, kurā latviešu uzbrucējs aizvadījis 31 maču.

Rīgas "Dinamo" ar 47 punktiem 53 spēlēs ieņem stabilu pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām. Priekšpēdējā pozīcijā esošā Bratislavas "Slovan" rīdziniekus apsteidz par astoņiem punktiem, bet līdz regulārā čempionāta beigām Latvijas komandai jāaizvada vēl trīs mači, līdz ar to priekšā smaga cīņa par nepalikšanu pēdējā vietā konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!