Foto: F64

Rīgas "Dinamo" komandai šī bija smaga Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezona, spēlētājiem pēdējā mačā laukumā dodoties ar lielu motivāciju, jo neviens negribēja palikt pēdējā vietā līgā, pēc sezonas noslēdzošā mačā sacīja Latvijas kluba galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) uzvarēja Helsinku "Jokerit".

Rīgas "Dinamo" KHL desmitajā sezonā sasniedza savu punktu antirekordu (50), taču uzvara pēdējā mačā ļāva visas līgas kopvērtējumā apsteigt Hantimansijskas "Jugra" vienību, kurai bija par diviem punktiem mazāk. Savukārt Rietumu konferencē Latvijas klubs vairs nevarēja izvairīties no pēdējās, 14. pozīcijas.

"Motivācijas jautājums nospēlēja galveno lomu. Vajadzēja uzvarēt, to arī izdarījām, vinnējot stipru komandu," pēc mača žurnālistiem sacīja Ankipāns. "Šī bija smaga sezona. Esmu pateicīgs čaļiem, ka aizgājām no pēdējās vietas."

Uzvaras vārtus rīdziniekiem guva vien 19 gadus vecais uzbrucējs Daniels Bērziņš, kuram tas bija pirmais precīzais metiens KHL karjerā. Tāpat mājiniekiem skaitus vārtus guva Lauris Dārziņš, kā arī beigās Brendons Makmilens raidīja ripu tukšā pretinieku cietoksnī, bet vārtos Jānis Kalniņš atvairīja 25 no 26 metieniem, tiekot atzīts par labāko mājinieku rindās.

"Pēc spēles sapratu, ka gribam turpinājumu. Par savu nākotni komandā negribu runāt, jāveido jauna komanda ar citu raksturu. Bija arī daudz pozitīvas lietas. Jaunie hokejisti sevi labi parādīja, savas vietas sastāvā nopelnīja, nevis vienkārši saņēma," jauno maiņu uzteica treneris.

Rīdziniekiem sezona ir beigusies, taču komandā darbs turpināsies.

"Tagad diezgan cieši sadarbojamies ar Latvijas izlasi. Ir plāns nedaudz atpūsties pirmas izlases treniņnometnes sākuma. Jaunie hokejisti vēl spēlēs Krievijas Jaunatnes līgā (MHL). Tāpat lēnā garā sāksim strādāt ar tiem cilvēkiem, kuri nebūs izlases kandidātu lokā," Ankipāns uzsvēra, ka darbs komandā turpināsies.

Tikmēr "Jokerit" galvenais treneris Juka Jalonens atzina, ka šī bija grūta spēle.

"Mums nebija nozīmes rezultātam, bet centāmies spēlēt ar atdevi, taču "Dinamo" gribēja vairāk uzvarēt nekā mēs," sacīja somu kluba vadītājs.

"Jokerit" Rietumu konferencē ieņēma trešo vietu un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tiksies ar "Soči" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!