Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns intervijā laikrakstam "Diena" neslēpj gandarījumu par veikto sastāva komplektāciju un to, ka izdevies saglabāt lielu daļu hokejistu no pērnās sezonas.

Rīdziniekiem iepriekšējā sezona bija viena no sekmīgākajām pēdējos gados, lai gan kārtējo reizi neizdevās iekļūt Gagarina kausa izcīņā. KHL Rietumu konferences kopvērtējumā regulārajā sezonā Rīgas "Dinamo" ar 62 punktiem ieņēma devīto vietu, tikai par vienu punktu atpaliekot no kārotās astotās vietas un dalības "play off".

"Mani gandrīz pilnībā apmierināja spēlētāju parādītā attieksme un sniegums, tāpēc nevēlējos krasas izmaiņas. Patlaban izskatās, ka būs izdevies saglabāt 75 procentus sastāva, un mani tas priecē. Kopumā situācija izskatās cerīgāka nekā pirms gada, jo lielākā daļa spēlētāju zina, ko un kā mēs darīsim," stāsta Ankipāns, kura vadībā rīdzinieki gatavošanos jaunajai sezonai sāks 15. jūlijā Liepājā.

Vārtsargu pozīcijā klubam šobrīd līgums ir ar Kristeru Gudļevski, bet pagājušās sezonas otrajā pusē viņu izkonkurējušais Timurs Biļalovs centīsies izkarot vietu spēcīgajā Kazaņas "Ak Bars". "Viņu var ļoti labi saprast. Kurš vārtsargs gan negribētu būt pirmais numurs kādā no top klubiem? Pēc pagājušās sezonas es arī teicu, ka abu vārtsargu sniegums mani apmierina un ka abus es gribētu redzēt sastāvā nākamajā sezonā."

Lai gan Gudļevskis šobrīd potenciāli ir Rīgas "Dinamo" pamatvārtsargs, Ankipāns nesteidz to viņam garantēt un atgādina, ka "visu noteiks parādītais sniegums laukumā".

Aizsardzībā rīdzinieki cer tuvākā laikā pagarināt līgumu jau praktiski ar savējo Neriju Ališausku, tādējādi komandā būs deviņi aizsargi. No Krievijas augstākās līgas kluba Aļmetjevskas "Ņeftjaņik" uzaicināts 21 gadu vecais latviešu aizsargs Eduards Hugo Jansons, ar kuru Ankipāns saista nākotni ne tikai Rīgas "Dinamo", bet arī Latvijas izlases kontekstā. Tāpat aizsardzībā būs zviedrs Kristofers Berjlunds un amerikānis Bens Māršals, tomēr šajā pozīcijā komanda pārsvarā balstīsies uz vietējiem, uzsver treneris.

Uzbrukumā nav izdevies noturēt pērn "uguņojošo" Linusu Videlu, kura vietā būs cits zviedrs Jākobs Berklunds. " Viņam ir ļoti labs plaukstas metiens slidojumā, un metienu precizitāte (Vācijas čempionātā Krēfeldes "Penguine" rindās) bija vienkārši fantastiska – 23 procenti! Saprotams, ka KHL būs citi ātrumi un mazāk laika metiena izdarīšanai, taču jāņem vērā vēl viena lieta, ka viņš ir no izsalkušajiem un neizlutinātajiem, kuri vēlas sevi pierādīt."

Rīgas "Dinamo" centīsies sastāvā saglabāt labi zināmo kanādieti Brendonu Makmilanu, bet vēl viens jaunpienācējs būs Eštons Kārters. Ankipāns viņu pazīst kopš strādāšanas Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un pēc trenera domām amerikāņu uzbrucējs varētu kļūt par publikas mīluli. "Viņš arī ar labu metienu un lielām darbaspējām. Kārters nevienam neliks mieru, jo spēlē agresīvi un labi cīnās vārtu priekšā. Viņš ir spēcīgs spēlētājs un NHL nav baidījies izvicināt dūres pat ar smagsvariem. Pats esmu redzējis, kā viņš, ja tā var teikt, iznīcina pretinieku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!