Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" svētdienas mačā kvalitatīvs hokejs bija svarīgāks par uzvaru, pēc panākuma secina rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" svētdien triumfēja tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Latvijas Dzelzceļa" kausā. Izšķirošajā mačā rīdzinieki ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) pārspēja Kazaņas "Ak Bars" vienību.

"Laba un kvalitatīva spēle abu komandu izpildījumā. Kvalitatīvs hokejs bija svarīgāks par uzvaru. Ejam tālāk," pēcspēles preses konferencē teica Ankipāns.

"Viss sastāvs plus-mīnus ir skaidrs. Visi spēlētāji saprot, ko viņi dara uz laukuma. Pats svarīgākais tagad ir nedaudz atjaunoties fiziski un doties lielajā, garajā ceļojumā, kas saucas KHL sezona," stāstīja treneris.

Tikmēr pretinieku galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs secināja, ka "Dinamo" spēlējusi daudz pašaizliedzīgāk.

"Tāda sajūta, ka pretiniekiem uzvara bija vajadzīgāka. Spēlējām vāji uzbrukumā un nedaudz sadegām. "Dinamo" vairāk gribēja un arī dabūja," pauda Kvartaļnovs.

Cīņa par "Latvijas Dzelzceļa" kausu norisinājās jau 11.reizi. Pērn Rīgas komanda triumfēja turnīrā, pie trofejas tiekot trešo reizi vēsturē.

Rīgas "Dinamo" līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Jaunā KHL sezona sāksies 1.septembrī, bet pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 2.septembrī savā laukumā pret latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!