Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nākamā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa turnīra Rietumu konferences pusfinālsērijas spēle starp Rīgas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv" komandām varētu būt izšķirošā, uzskata Latvijas kluba uzbrucējs Ģirts Ankipāns.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda sērijas trešajā mačā sestdien zaudēja savā laukumā ar rezultātu 4:8 (1:2, 1:5, 2:1).Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 2-1 atrodas "Lokomotiv".

"Grūti izskaidrot, kas notika otrajā trešdaļā," par aizvadīto maču izteicās Ankipāns. "Izlīdzinājām rezultātu, tomēr ātri ielaidām trešos vārtus. Tas mums iedeva pa smadzenēm, jo vēlējāmies pēc iespējas ātrāk atspēlēties, bet viņi iemeta vēl uz pretuzbrukumiem. Šis bija nevis sliktākais, bet neveiksmīgākais periods šosezon."

Runājot par "Lokomotiv" hokejistu bieži gūtajiem vārtiem no zilās līnijas, Ankipāns teica, ka jāpiestrādā pie iemetieniem, jo pretinieki Rīgas "Dinamo" komandu piebloķē. "Tam ir jāpievērš lielāka uzmanība un nedrīkstam vairs atļaut tam notikt."

Ankipāns izteicās, ka Rīgas "Dinamo" ir izpētījuši pretiniekus, tomēr uzsvēra, ka arī "Lokomotiv" ir izpētījis Latvijas klubu.

Latvijas kluba uzbrucējs arī pastāstīja, ka nākamā spēle varētu būt izšķiroša. "Tie, kas labāk sāks maču, tie arī uzvarēs sērijā. Pretinieki nav tik psiholoģiski stipri un mums jāspēlē tā, kā to esam runājuši pirms spēles. Mums jācenšas rādīt tāds hokejs, kāds šodien bija trešajā trešdaļā."

Tāpat Ankipāns izteicās, ka pēc otrās trešdaļas bija stipri par vēlu kaut ko mainīt. "Tomēr arī nedrīkstējām kādu vainot. Bija jāiet ārā un jācīnās."

Kā ziņots, pirmajā mačā otrdien Rīgas "Dinamo" izbraukumā piekāpās "Lokomotiv" vienībai ar rezultātu 2:4, bet ceturtdien spēja revanšēties ar 5:3.

Ceturtais mačs pirmdien risināsies "Arēnā Rīga", bet piektais mačs atkal notiks Jaroslavļā 16.martā.

Pēc tam nepieciešamības gadījumā spēles notiks arī 18. un 20.martā.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 4-2 pārspēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" vienību, bet "Lokomotiv", kas regulārajā čempionātā bija spēcīgākā konferences vienība, ar 4-3 pieveica Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" ar "Lokomotiv" tikās divas reizes, savā laukumā uzvarot ar 5:3, bet izbraukumā zaudējot ar 1:3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!