Foto: F64
Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Ģirts Ankipāns nedosies līdzi komandai uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas pirmajām divām spēlēm Ņižņijnovgorodā pret vietējo vienību "Torpedo".

Kā pastāstīja "Dinamo" galvenais Peka Rautakallio, Ankipāns guvis savainojumu un labākajā gadījumā viņš ierindā atgriezīsies šajā nedēļas nogalē.

Šīs sezonas 31 regulārā čempionāta spēlē 36 gadus vecais Ankipāns guva sešus vārtus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr pārējie visi hokejisti, izņemot uzbrucēju Andri Džeriņu, ir ierindā.

Arī aizsargs Sandis Ozoliņš un uzbrucējs Frēdriks Vargs esot gatavi spēlēt. Tiesa, abi hokejisti neesot gatavi uz visiem 100%, taču Rautakallio uzskata, ka ideālā kondīcijā spēlētājs sezonas gaitā atrodas vien īslaicīgi.

Otrdienas treniņā tika iespēlēti 14 uzbrucēji un astoņi aizsargi. Rautakallio vēl nav izlēmis, vai sērijas pirmo maču uzsākts ar septiņiem vai sešiem aizsargiem. Savukārt starp uzbrucējiem treniņā savā starpā rotēja Roberts Bukarts, Gints Meija un Ainārs Podziņš.

Tāpat Rautakallio atzina, ka pirmajā spēlē "Dinamo" komandas vārtus sargās Kriss Holts. Tikmēr Māris Jučers sevi esot labi pierādījis, tāpēc uz viņu vajadzības gadījumā varēs paļauties.

Kā ziņots, "Torpedo" komanda regulārajā čempionātā izcīnīja otro vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet Rīgas "Dinamo" palika septītajā pozīcijā.

Šīs sezonas KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" un "Torpedo" savā starpā tikās divas reizes, un abos mačos uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija - pirmajā cīņā Ņižņijnovgorodā laukuma saimnieki uzvarēja ar rezultātu 3:2, turklāt izšķirošo "bullīti" Mets Elisons realizēja tikai ar 26.metienu, bet pēc tam Rīgā notikušajā mačā "Dinamo" svinēja uzvaru ar 5:4.

Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sēriju līdz četrām uzvarām Rīgas "Dinamo" sāks ar divām spēlēm Ņižņijnovgorodā trešdien un ceturtdien, bet nākamās divas spēles sestdien un svētdien notiks Rīgā. Nepieciešamības gadījumā sērijas piektais mačs notiks 6.martā Ņižņijnovgorodā, sestā cīņa 8.martā notiks Rīgā, bet, ja sērijā būs vajadzīga arī septītā spēle, tad tā 10.martā risināsies "Torpedo" komandas laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!